Vizier op volleybal

 

Voorbereiding US, buikpijn van ’t lachen

VoV, 14-09-2021. 3:19 uur. Wauw jongens, wat heerlijk om weer een verslag voor jullie te kunnen schrijven. Na een turbulent jaar waren wij ontzettend toe om weer op het volleybalveld te staan. We zijn dan ook alweer een paar weken volle bak aan het trainen en ook de eerste paar oefentoernooien en zelfs het teamweekend zitten er alweer op. Een nieuw team, een nieuwe start. We kunnen er een boek over schrijven, maar laten we vooral de hoogtepunten eruit pakken (sorry, korter dan dit lukte me echt niet) …

Door onze geliefde krachttrainer Arjan Kempes (in te huren voor al uw vermaak) begonnen we allemaal fit aan het seizoen zodat we meteen gas konden geven in de zaal en ons konden richten op het leukste spelletje wat er is. Op 21 augustus stonden wij dan ook al tegenover onze eerste tegenstanders. Een heerlijk driekamp tegen de Belgische dames van Limal en Armixtos dames 1. Nog een beetje zoekende naar de afwerking, maar zeker een lekkere start laten zien, die we met 2x winst en een heerlijke avond samen hebben afgesloten.

Een week later stonden we dan eindelijk weer in de oude, vertrouwde Amstelcampus voor eigen publiek. Sliedrecht en Ledub waren onze tegenstanders, en wat hebben we ook hier weer een heerlijk spel laten zien. Duidelijk al sprongen gemaakt in de eerste paar trainingsweken. Nog wat zenuwtjes hier en daar, maar dat mocht de pret niet drukken.

Sanne bedacht zich dat ze vandaag de tegenstanders niet door het blok heen ging laten komen, Saskia ondervond dat serveren over een afstand van 100 meter eigenlijk best effectief was en Suus…. Tja die scoort gewoon elke bal die ze in handen krijgt. Als ik het me goed herinner hebben we beide wedstrijd nipt 1-2 verloren, maar met setstanden van 23-25, 23-25 en 24-26 mogen we erg tevreden zijn. Hier gaan we nog wel overheen!

Tijd voor het leukste voorbereidingsweekend… TEAMWEEKEND! Het duurde even voordat alle tassen eindelijk in het busje van Seb waren gestapeld, Arjan was gestopt met klagen over alle files, de term ‘balomhangdag’ was uitgelegd en Saskia’s en Marscha’s pogingen bij Chris om bier te drinken in plaats van te trainen vrijdag avond mislukt waren (Chris noemt het trainingsweekend), maar toen konden we echt beginnen. Op een heerlijke campus in de buurt van Limal hebben we vrijdag avond getraind en vooral ontzettend hard gelachen. Misschien escaleerde de avond toch een beetje (vraag maar aan Irie hoe de shots smaakte en hoe Pres zich kon verdedigen tegen een man van 120 kg (niet mijn woorden)), maar wauw… wat een feestje met deze heerlijke estafetteploeg!

Zaterdag was het tijd voor serieuze zaken. Een fijn teamgesprek, gevolgd door een dag vol volleybal. Overdag een heerlijk driekamp en ’s avonds nog een gala wedstrijd tegen de dames van Namur in een sporthal met een warm ontvangst, fantastische sfeer en zelfs een barbecue achteraf. En wat hebben we gevlamd deze dag jongens… Sets gewonnen, sets verloren, maar vooral laten zien wat we kunnen, hoe hard wij willen werken en hoe hecht ons team nu al is. Wat een genot, echt geen andere woorden voor.

Irie en Nath hebben het spelletje heerlijk verdeeld, Ilse (aka schoondochter) kroop volledig in de rol van Noo Noo de stofzuiger en Anneke dacht; die ballen leg ik gewoon binnen de drie meter bij de tegenstander op de grond. Wat hebben wij een lekker niveau neergezet! Na het spelen van 11 sets konden we Suus aan het zuurstof leggen en bedacht Sophie dat bilvolleybal voor het laatste punt wel een leuk idee zou zijn. Nadat Arjan en Chris hun charmes in de strijd hadden gegooid voor de kratjes LaChouffe en flessen wijn konden we de avond in gepaste gezelligheid afsluiten (tip: karaoke met Arjan en Marscha is dus een top idee).

Op de brakke zondag vond het programma plaats in Leuven. Alhier begonnen we in 3 groepen aan het spel ‘wie is de rat?’. Concluderend kunnen we stellen dat Aali, die haar team van zo ongeveer alle punten beroofd heeft als rat, echt de ultieme winnaar van de zondag is en dat sommige teams gewoon beter zijn in het drinken van een herstelbiertje op het terras. Chris.. nogmaals bedankt voor het regelen van dit perfecte weekend.

Afgelopen weekend was het tijd voor de laatste voorbereiding, een driekamp in Mariaparochie, tegen het plaatselijke team de Krekkers en de Gouwenaarse formatie VollinGo. Na een meisjes C vertrektijd (9:00) speelde wij de eerste wedstrijd tegen de Krekkers, een prima pot. Desondanks wisten de Krekkers, na een 1-1 in sets, de laatste set naar zich toe te trekken. Na een korte pauze konden we snel verder tegen VollinGo. De eerste set ging moeizaam maar werd alsnog gewonnen. Wat er daarna gebeurde, blijft een groot raadsel.

Het is nu wel zo dat de hyena’s (onze nieuwe bijnaam te danken aan de heer John Stubbe) over 3 weken wat recht te zetten hebben

Maar Jongens… wat een heerlijke voorbereidingsweken hebben wij tot dusver gehad. De sfeer in dit team is om te genieten, iedereen lijdt aan chronisch buikpijn van het lachen en elke dag is weer een feestje. Nog een week voluit trainen dan begint dit weekend eindelijk het echte seizoen. Nieuw Topdivisionist Keistad is dan de tegenstander, 16:30 uur in de Amarena.

We zien jullie snel weer!

gh @ VoV, door #5 Marscha Sinnema, foto’s John van Geenen.