Armixtos D1 deed dat waar ze voor kwamen

VoV, 15-10-2018. 17:23 uur. Afgelopen zaterdag mocht The Green Army aantreden tegen het gepromoveerde AVV Keistad D1. De voormalige Keistad – speelsters onder ons stonden al de hele week te stuiteren voor deze wedstrijd. In de trainingen werd assistent-trainer Edward omgetoverd tot Eva om ons optimaal voor te bereiden op deze tegenstander. Deze razende reporter werd teruggevlogen uit Suriname om met 12 man sterk aan te kunnen treden. Een volle bank dus!

Bij de warming-up kwamen we er achter dat ze in de nieuwe Amarena sporthal nog niet uitgevonden hadden hoe de reinigingsmachine voor de vloer werkt. Ook de geluidsinstallatie deed het nog niet, maar gelukkig kwam The Green Army voorbereid. Wel was de hele sporthal voor onze wedstrijd gereserveerd, wat hadden we een ruimte!

Op naar de eerste set. We kregen meteen een aantal punten cadeau van Keistad. Dankzij meerdere opstellingsfouten en meerdere foute setjes van de eerste spelverdeler kwamen we al snel op een voorsprong. De tweede spellie werd er dan ook al snel ingewisseld. De echte Eva wist een paar mooie punten te scoren, maar toch kwam Keistad niet goed in het spel. Een serveserie van Lotte Hess zorgde ervoor dat we de voorsprong niet meer uit handen gaven. Het werd 19-25.

Bij de start van de tweede set waren we even vergeten hoe je ook alweer een punt moet scoren. We klungelden maar wat en maakten veel fouten. Het stond al snel 9-2 voor Keistad en het deed eventjes pijn aan de ogen. Gelukkig houdt The Green Army wel van een uitdaging en we gingen er vol voor. Het werd een spannend einde van de set. Op de bank pakte Iris haar moment en zong de mooiste liedjes om The Green Army aan te moedigen.

Ook hielp ze als lijnrechter als dat nodig was. Dat laatste hielp helaas voor geen meter. De scheidsrechter waande zich in de nieuwste reclame van Specsavers en zag op belangrijke momenten niet wat er gebeurde. “Was nou maar naar Specsavers gegaan”. Keistad zegevierde en won de set met 28-26.

Gelukkig lieten we in set drie en vier zien waarvoor we gekomen waren. De servicedruk kwam terug, we maakten minder fouten, scoorden een aantal mooie punten en gaven Keistad geen kans om terug te komen. Zelfs de knie van Malou hield ons niet tegen; het werd 18-25 en 18-25.

Een 3-1 winst dus, vier puntjes in de pocket en dus nog ongeslagen bovenaan in de poule. Onze volgende wedstrijd is de eerste derby in de competitie. Op maandag 22 oktober om 19:30 uur spelen we thuis tegen US D3. Komen jullie ons weer aanmoedigen?

gh @ VoV, verslag van Volleybalcentrum.nl Armixtos D1. Foto Jan van den Noort.