Vizier op volleybal

 

Armixtos D1 zoekt alleen nog een midden

VoV, 05-06-2023. 11:00 uur. Na een prachtig seizoen is de selectie van het groenste team uit de Topdivisie nagenoeg compleet voor volgend seizoen. Eerder konden we al Puck de Ruiter presenteren op de spelverdelingspositie. Ooit begonnen met volleybal bij Keistad en via een tussenstap bij Zwolle D2 in de Eerste Divisie, maakt Puck volgend seizoen haar debuut in de Topdivisie bij Armixtos.

Verder nieuw is libero Mascha van de Plaat, afkomstig van VV Amsterdam, waar zij al sinds haar 10de volleybalt. Vanaf de jeugd is zij doorgegroeid naar het eerste damesteam van VVA in de Derde Divisie. En nu dus in één de keer de stap naar de Topvisie bij Armixtos waar ze ontzettend veel zin in heeft. Leuk weetje over Mascha is dat zij ooit Nederlands kampioen beachvolleybal onder 16 jaar is geweest met Nika Daalderop!

Ook nieuw is passer loper Meghan Koop. Ooit speelde zij college volleybal voor College of Saint Benedict in Minnesota, waarna ze zes jaar geleden bij SVU D1 in Amsterdam ging spelen. Na 4 jaar Topdivisie bij US D2 maakt ze nu de stap naar Armixtos D1.

De selectie voor volgend seizoen ziet er daarmee als volgt uit:

  • Spelverdeling: Esmé van Lingen en Puck de Ruiter
  • Passer-lopers: Denise Baas, Luke Schut en Meghan Koop
  • Midden: Lisa Hagemeijer en Uma Spuijbroek
  • Diagonaal: Tessa de Lange en Masu de Ridder
  • Libero: Nikki ten Asbroek en Mascha van der Plaat

Trainer-coach Sandor Rieuwers: “Ik ben zeer tevreden met deze selectie en de nieuwe aanwinsten, het ziet er goed uit. Daarbij wordt het een zeer interessant seizoen omdat alle ploegen graag in de top-5 willen eindigen om op die manier straks in de ‘Super-Topdivisie’ uit te komen. Uiteraard gaat dat ook ons doel worden, naast natuurlijk beter worden als team. Ik heb er nu al zin om op 19 augustus van start te gaan met de voorbereiding.”

Het enige waar we nu nog naarstig op zoek naar zijn is een derde middenspeelster. Dus … ben je midden, en heb je belangstelling om ons te komen versterken op het midden, stuur dan een berichtje naar Sandor Rieuwers via 06 53172823. We trainen twee keer per week op maandag en donderdag vroeg in de avond in Sporthal De Pijp (Amsterdam-Zuid) en Sporthal Laan van Spartaan (Amsterdam-West). We werken aan een extra trainingsmogelijkheid op woensdag. En uiteraard zijn we het gezelligste Topdivisie-team van Amsterdam. Je bent van harte welkom!

gh @ VoV, bericht Armixtos D1. Foto (l): John van Geenen – foto (m): Romy Postma – foto (r): aangeleverd