Vizier op volleybal

 

Titels in Nijmegen voor Bak/ Gras en Hogenhout/ Versteegen.

VoV, 05-06-2023. 6:01 uur. Het Eredivisie Beach weekend in Nijmegen zit er weer op! Diverse eerdere winnaars van de Eredivisie tour door Nederland ontbraken, maar dat maakt de winst van Marly  Bak/ Bjorna Gras en Lennaert Hogenhout/ Kyran Versteegen er niet minder om. De titel ‘Grote Spelers’ gaat naar deze twee duo’s, iets dat ze hen niet meer afnemen. Belangrijk is natuurlijk verder wie er wel waren in Nijmegen, niet wie er niet waren.

Bjorna Gras en Marly Bak wonnen en verloren in de poulefase een wedstrijd met 2-0, in de kwartfinale waren ze te sterk voor Lynn van Mill en Iris Reinders en in de halve finale schakelden ze het duo Cramer/ Overwater via de setstanden 15-21, 21-18 en 15-12 uit. Tegenstanders in de finale waren Kirsten Bröring/ Leanne van Vegten, die in de halve finale met 2-1 hadden afgerekend met Elin Hoonhout/ Julia Hödl.

De finale werd een 0-2 zege voor Bak/ Gras. Met een nipte 19-21 en een wat ruimere 16-21 bleven ze de baas over Bröring/ van Vegten en konden zij de titel in Nijmegen voor zich claimen.

Hoonhout/ Hödl namen via een 0-2 zege de bronzen plak mee naar huis. Cramer/ Overwater eindigden dus net naast het podium.

Bij de mannen ging de titel naar Lennaert Hogenhout/ Kyran Versteegen. In de kwartfinale bleven ze met 2-0 (15, 18) de baas over Lunsing/ Oskam, de halve finale werd met 2-0 (16, 11) gewonnen van Hofman/ Prins en in de finale gaven ze Heemskerk/ Toet met 1-2 via de setstanden 14-21, 21-15 en 13-15 het nakijken.

Het brons bij de mannen ging naar Nijeboer/ van Werkhoven, die via 13-15 in de tiebreak Hofman/ Prins versloegen.

gh @  Vizier op Volleybal. Foto’s Rudy Biekart.