Armixtos Dames 1 blij met 1-3 zege

VoV, 07-10-2019, 12:40 uur. Afgelopen zaterdag speelden de meiden van Armixtos dames 1 uit in Leiderdorp tegen Leython. We wisten van vorig jaar dat het een goede ploeg was en dat we de punten niet cadeau gingen krijgen dus op naar een mooie wedstrijd!
We begonnen de wedstrijd met Lindsay als spelverdeelster, Nienke en Sandrijn als hoofdblokkeersters, Denise en Lotte als passer lopers, Daphne als dia en uiteraard Marsha als libero.

De eerste set konden we telkens een paar puntjes voorblijven op de tegenstander, via 5-8, 14-16 en 17-21 werd de set gewonnen met 22-25. Met wat teveel slordigheidjes aan onze kant vonden we dat het de tweede set beter kon! Iets scherper zijn in de rally, foutenlast iets lager, zo wilden we van start.

Maar helaas ging dat niet helemaal volgens plan. Via een achterstand van 3-8 en 14-16 komen we richting het einde van de set steeds dichterbij. We knokken voor iedere bal en komen weer beter in ons spel. Helaas maakt de scheidsrechter dan nog een cruciale beslissing door te fluiten voor vakfout op eigen serve.

Opmerkelijk omdat we dan al twee sets verkeerd staan, én omdat dit juist een nieuwe regel is dit seizoen. De scheids komt er na de wedstrijd nog even op terug en geeft ons wel gelijk, hij had de regel anders geïnterpreteerd. Maar goed… niks meer aan te doen, we verloren helaas wel met 27-25 en op naar de volgende set!

In de derde en vierde set konden we de knop weer omzetten en werd er van beide kanten weer hard gevochten voor ieder punt. Mede door de libero aan de overkant kregen wij de ballen niet zomaar op de grond, maar dat gold aan onze kant hetzelfde! Met setstanden van 21-25 en 17-25 hebben we deze sets naar ons toe getrokken, dus een 1-3 overwinning kon bijgeschreven worden. Blij met het resultaat stapten we weer in de auto naar Amsterdam!

Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Om 15.00 uur spelen we in de Pijp tegen Keistad D1 uit Amersfoort dus hopelijk tot dan!

gh @ VoV, verslag en foto van / via Lotte Hess, Armixtos Dames 1.