Vizier op volleybal

 

De Bundesliga (v) is weer begonnen

VoV. 07-10-2019. 12:46 uur. Bij onze Oosterburen hebben ze afgelopen weekend weer een begin gemaakt met het seizoen 2019 / 2020 in de Bundesliga dames. Eigenlijk al afgelopen donderdag, toen Schwerin vs Ladies in Black Aachen de aftrap deed.

Die partij werd door de dames in het zwart met 2-3 gewonnen via de 17-19 score in de tiebreak. Tessa Polder was erg goed op dreef met totaal 21 punten, waarvan 8 blokkerend. Lynn Blenckers, die drie sets in de basis begon, scoorde 3 keer. Bij Schwerin stond spelverdeelster Britt Bongaerts vijf sets in de basis, ze maakte zes punten, en had Nicole Oude Luttikhuis twee invalbeurten, zonder dat ze scoorde. Ondanks de ruim hogere 85 om 74 eigen score en de iets hogere foutenlast (34 om 28) van Schwerin leden ze toch verlies .

USC Münster had Stuttgart op bezoek en had voor zo’n 1.600 fans een overweldigende start met een 25-13 setzege. Daarna was het de beurt aan Stuttgart, met 17-25, 20-25 en 19-25 pakten zij de winst. Juliët Lohuis keerde met Stuttgart terug in Münster, waar ze een aantal jaren gespeeld had. Ze had invalbeurten in de tweede en derde set en stond in de vierde in de basis. Ze scoorde 3 keer. Demi Korevaar en Sarah van Aalen speelden bij Münster nagenoeg de hele wedstrijd. Demi scoorde 10 punten, Sarah liet er 4 noteren.

Dresden verloor in eigen huis met 1-3 van Potsdam, Laura de Zwart had twee invalbeurten. Met 28 blokpunten in vier sets was het blijkbaar moeilijk scoren.

Ook bij Rote Raben Vilsbiburg vs Suhl werd sterk geblokkeerd. Daar noteerde men hetzelfde aantal blokpunten, totaal ook 28. Vilsbiburg won met 3-1, Oranje libero Myrthe Schoot speelde foutloos in de servepass, Iris Scholten had twee invalbeurten waarin ze twee keer scoorde. Bij Suhl nam Anniek Siebring 13 punten voor haar rekening, met 23% scoringspercentage in de aanval was ze niet erg succesvol. Hester Jasper begon in de eerste set in de basis, had in de tweede set een invalbeurt en scoorde één keer.

Bij Straubing vs VC Wiesbaden, uitslag 3-0, werd Nynke Oud alle drie sets via de dubbele wissel ingezet. Het mocht echter niet baten, de sets gingen met 25-22, 25-22 en 26-24 verloren.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Tessa Polder.