Armixtos Dames 1 vijf punten rijker

VoV, 26-11-2018. 10:00 uur. Zaterdag 24 november was het weer zover, weer lekker volleyballen in onze eigen vertrouwde halletje. Ook was het een week na ons eerste verlies. Hoe we daar mee om zijn gegaan? Nou…we hebben onze twee punten heel goed gevierd met heel veel wijn en bier.

Zaterdag stond Leython D1 op het programma. In de vorige jaren hadden we al een aantal keer een oefenpotje tegen ze gespeeld, maar nu ging het voor het eerst om de punten. Robért begon de teambespreking in de kleedkamer met “Wij moeten niet, maar wij mogen weer vandaag”, en “We trekken ze uit elkaar” (De ballen natuurlijk J ). We waren er klaar voor!

We begonnen goed aan de 1e set, hadden veel servedruk en konden veel scoren. Leython maakte veel individuele fouten waardoor ze het ons ook redelijk makkelijk maakten. De 1e set ging ook gewonnen met 25-14!

De 2e set begon, en Leython voerde gelijk de druk omhoog. Ze serveerden met een doel, onze passer – loper(s) uit de wedstrijd helpen, en dat lukte ze aardig! Gelukkig had Robért nog wat goeie wissels achter de hand, en konden we het tij net op tijd keren. We wonnen de 2e set met 25-23.

In de 3e set kregen we van Robért en Edward de opdracht mee om voluit te gaan met onze serve. Zolang wij onze servedruk hooghouden, houden we onze tegenstander ook onder druk. En dat is ook te zien aan de eindstand, de 3e set wonnen we met 25-17.

De 4e set, waar je een bonuspunt kan halen. We dachten dat we er al waren, want in een mum van tijd stonden we met 2-9 achter. Leython ging goed serveren en wij maakten allemaal teveel individuele fouten. Bij de stand van 9-16 achter ging Robért een soort wisselpoker spelen. Alles of niets was het nu, en hij bracht alle wissels die nog aan de kant stonden en die er nog ingewisseld konden worden, in het veld. En eindelijk werden we wakker geschut. Met twee lange serve series, netjes spel aan het net, konden we de set toch nog binnen slepen met 25-23! Wat een ontlading en wat waren (en zijn) we blij met 5 punten.

De teamschotel kwam op tafel, de pitchers bier waren niet aan te slepen, de overwinning moest goed gevierd worden! Het bleef nog lang onrustig in de Pijp… Op naar de volgende wedstrijd op 8 december, 12:45 uur tegen VV Utrecht D2 in de Galgenwaard, tot dan!

gh @ VoV, verslag door Malou Hekwolter of Hekhuis. Foto Jan van den Noort.