Armixtos dames1 strijdend ten onder

VoV, 06-02-2023. 11:05 uur. Voor het eerst dit jaar een ‘echte’ uitwedstrijd, dit keer in Capelle aan de IJssel. Helaas was het deze week geen ‘starting 8’, omdat Nikki helaas met haar hand in het gips zat. Dus deze keer een ‘starting 7’ met Esmé als spelverdeler, Sarah als diagonaal, Masu en Luke op de passer/loper, Lisa en Jessica op het midden en met Diede als libero.

De eerste set begonnen wij met lekkere serviceserie van Masu. Daarna was het spel aan beide kanten wat rommelig, maar gedurende de set kwamen wij beter in ons spel. Met een gespreide dubbele wissel met Tessa voor Esmé en Tess voor Sarah werd het blok versterkt. Op de service van Lisa zette wij net op tijd de eindsprint in. De servicedruk in combinatie met een paar belangrijke blokpunten bezorgen ons de winst in set 1 met 23-25.

De 2e set volgt hetzelfde beeld als de eerste set. Het spel is wat rommelig, maar net als in de eerste set kunnen wij net een paar belangrijke punten meer maken en winnen wij de set met 23-25 en is het tijd voor de beruchte 3e set.

De 3e set gaat wederom gelijk op. De slordigheden wisselen af met prachtige aanvallen. Het is de hele set spannend en (na een klein verschil op 13-9 in het voordeel van VCN) is het gat niet groter dan 2 punten. Zo gaat het op tot de 28-27. Je zou nu een climax in het spel verwachten, maar helaas. Op deze stand ziet de scheidsrechter een opstellingsfout aan onze kant en zo verliezen wij de derde set (29-27).

Met Uma komen er verse krachten in het veld. Na de toch wel mentale dreun van de 3e set hebben wij in de vierde set weer even de tijd nodig om in het spel te komen. Echter komen echter niet onder de servicedruk van VCN uit en kijken wij al snel tegen een achterstand aan van 21-9. Maar dan zetten wij ook druk vanuit een goede serviceserie van Jessica. In combinatie met een goed blok aan het net met Tess en Uma komen wij terug. De eindsprint was helaas niet genoeg en wij verliezen de set met 25-20.

Dan maar alles uit de contributie halen met een vijfde set. Tot 8-8 houden beide teams elkaar weer in balans. Maar op 13-11 moeten wij VCN laten gaan. Wij hebben gestreden, maar het was helaas net niet genoeg. Nu reflecteren en vanaf maandag de focus op Tilburg D1. Kunnen wij volgende week weer alle punten in de Pijp houden?

gh @ VoV, bericht van Armixtos D1, foto Eric Visch

PS: Een fotoreportage van deze wedstrijd door Eric Visch staat onder  DEZE LINK.