VIVES H1 kan geen vuist maken tegen Volley Tilburg

VoV, 06-02-2023. 11:00 uur. Voorafgaand aan de topper in Tilburg was VIVES gebrand de nederlaag in eigen huis goed te maken. Na afloop van die wedstrijd was iedereen het erover eens dat er veel meer had ingezeten dan de 3-1 nederlaag die op het scorebord stond.

In Tilburg konden de heren echter nog niet beschikken over Sjoerd Hoogendoorn, Michiel de Haan was wel weer van de partij, en ook Alec Murk werd weer bijgeschreven op het formulier. Kasper stuurde de volgende namen het veld in: Michiel de Haan op dia, Fedde Plankeel als spelverdeler, Mitchel van Kesteren en Jacco Hoogendoorn op buiten, Addie van der Veen en Peter Houwink op midden en Saisun Kandiah als libero.

Vanaf het begin liet Tilburg zien dat ze niet voor niks de ongeslagen koploper zijn. Met hoge servicedruk werd VIVES de wil opgelegd. Het lukte de IJsselsteiners maar moeilijk om zelf tot scoren te komen terwijl Tilburg de side-out prima onder controle had. Dit resulteerde in een setstand van 25-17 voor de zuiderlingen.

In de 2e set kwam aanvalskanon Niels Bakker in de ploeg voor Addie van der Veen, en VIVES pakte zowaar een gaatje van 4 punten. De Tilburgse machine begon alweer snel te draaien, waarbij VIVES vooral passend onder druk kwam te staan. Luc Lappee en Jordy Streng kwamen de passing versterken, maar voldoende effect had dit echter niet. Ook deze set eindigde in 25-17.

Met Joël van der Schans als spelverdeler startte Kasper de 3de set. Maar ook hier kwam VIVES op alle fronten tekort. Dion Tjon a Man mocht zijn minuten nog maken, maar wederom werd deze set verloren met 25-17.

Waar de thuiswedstrijd nog echt een wedstrijd was, was er zaterdag helaas geen sprake van. Het gemis van Sjoerd Hoogendoorn laat zich gelden tegen tegenstanders van dit formaat. Complimenten voor het knappe spel van Volley Tilburg, die volgende week met Sliedrecht Sport mag bepalen wie er een klein voorschot op de titel gaat nemen. De mannen van VIVES nemen het thuis op tegen Peelpush, de huidige nummer 5 van de ranglijst.

gh @ VoV, verslag van Joël van der Schans, VIVES. Foto VIVES.