Armixtos na 0-4 uitzege bij VVU D2 koploper

VoV, 22-11-2021. 4:39 uur. Deze zaterdag was het eindelijk zover: de wedstrijd tegen VV Utrecht D2 stond op het programma. 14:00 was de aanvangstijd, maar door uitgelopen wedstrijden klonk het eerste fluitsignaal pas tegen de klok van 15:00 uur. Hier lieten wij ons niet door van de wijs brengen en begonnen scherp aan deze wedstrijd met deze week in de basis: Denise en Luke op de passer-loper, Esmé als spelverdeler, Masu als diagonaal, Lisa en Jessica op het midden en natuurlijk onze libero Lara.

In de eerste set (11-25) begonnen we goed aan de wedstrijd. De pass lag goed en met de goede setjes konden onze aanvallers veelvuldig scoren. Ook de blokkering begon scherp aan de wedstrijd. Samen met een goede serviceserie van Denise begonnen we al snel aan de tweede set.

In de tweede set (21-25) begon Utrecht met andere speelsters in de basis en dat merkten wij ook, want bij een stand van 9-9 was het een echte wedstrijd geworden. Wij hadden iets minder grip op hun aanvallers en zelf vergaten we af en toe ook te scoren. Op gegeven moment was de stand in het voordeel van Utrecht. Ook in deze set konden wij terugvallen op onze goede servicedruk, deze keer van Lisa, wat de basis was voor de winst.

In de derde set (19-25) werd er verder gestreden om elk punt. Onze libero Lara was de stofzuiger in het achterveld en Sarah kwam erin op de diagonaal en pakte haar blokpunten mee. Ondanks verwoede pogingen aan beide kanten, bleef de stand gelijk opgaan. Aan het einde van de set waren wij net iets scherper. Met een blokkering op het goede moment en een mooie aanval van onze aanvoerster Lotte was de derde set ook voor ons.

Met de wedstrijd van vorige week tegen Pegasus in ons achterhoofd, waar we de laatste set net verloren, waren we gebrand om hier wel de vierde set (13-25) mee naar huis te nemen. Dat was te zien, want na wederom een mooie serviceserie van Lotte hadden we een mooi gat geslagen. Een mooie aanvallende combinatie van Luke en Esmé en een aanval van Maureen die precies goed over het net viel zorgde voor een grotere voorsprong. Na een fout service van de tegenstander kon het feestje gevierd worden.

De volle buit en de koppositie (mede door veel uitgestelde wedstrijden) konden mee terug naar Amsterdam, waar we het volgende week opnemen tegen Peelpush D2 (de huidige nummer 2). Dat belooft een mooie wedstrijd te worden!

gh @ VoV, verslag van Jessica van Schaik, Armixtos D1. Foto Eric Vish.