Vizier op volleybal

 

Armixtos van 1-2 achter naar 3-2 zege

VoV, 10-02-2020. 14:12 uur. Afgelopen zaterdag speelden de dames van Armixtos een thuiswedstrijd tegen Irene D1. Voor we het veld op konden keken we naar Dames2 die op dat moment het laatste gedeelte van hun wedstrijd speelden. Tijdens het kijken bedachten Mies, Marscha en Lindsay grappige liedjes over de Green Army. De wedstrijd van Dames2 ging door tot een vijfde set dus wij moesten nog iets langer wachten voordat wij konden starten met inspelen.

Na een korte warming-up begonnen we eindelijk met de wedstrijd. Onze basis bestond uit Lindsay als spelverdeelster, Mies en Nienke in het midden, Iris op diagonaal, Lotte en Mallory als passerlopers en Marscha als libero.

De eerste set was een snelle overwinning voor ons. We speelden ons eigen spel. Met onze goede verdediging en hoge servicedruk hebben we deze set rap binnengesleept met 25-14.

De daaropvolgende twee sets waren beide erg spannend. Het was een nek-aan-nek race maar de winst voor zowel de tweede als de derde set ging naar Irene met respectievelijk 22-25 en 24-26.

Met een tussenstand van 1-2 begonnen we aan de vierde set. In het eerste gedeelte gingen we gelijk op maar na een tijdje viel er een gat ten voordele van Irene van 16-21. Het zag er niet bepaald goed uit voor ons, het was hoogste tijd voor een extra impuls. Gelukkig was Armixtos H1 eerder klaar met hun wedstrijd, waarna zij zich aansloten bij het publiek. Hun luide aanmoedigingen en opvallende roze shirtjes gaven ons de benodigde energie om de set toch te winnen met 25-21!

Ook nu was er dus weer een vijfde set te spelen. Hier hadden we ons spel gelukkig weer helemaal onder controle. We startten sterk, hielden dit vast en behaalden zo de uiteindelijke winst met 15-7.

Nu hebben we een grote pauze. Geen officiƫle wedstrijden meer tot 5 maart. Dan spelen we een uitwedstrijd in Amersfoort tegen Keistad D1. Komen jullie dan kijken?

gh @ VoV, verslag door Mallory Brickerd. Foto van Johnspictures.nl