HLB van Daal/ DS D1 pakt terecht 5 punten

VoV, 10-02-2020. 14:26 uur. Op zaterdag 08-02 stond de wedstrijd tegen Spivo Dames 2 op het programma. Dames 1 had de vorige wedstrijd met 3-1 gewonnen en ging vol goede moed naar Spijkenisse. Afgelopen week was het team bij de trainingen niet compleet. Met zieken en kleine blessures werd er desondanks wel goed getraind. Yanniek Vos kon er deze wedstrijd niet bij zijn, gezien Dames2 gelijktijdig moest spelen. Gelukkig kon Janne Koops wel mee.

In de eerste set werd gestart met Bieke “Boeke” Kooijmans, Maaike Pels, Salina Nijkamp, Maartje van Haren, Hannah van Lith, Marit Keuning en Zoë Ücerler. Dames 1 begon goed in de eerste set. Er werd goede servicedruk geleverd vanaf de achterlijn en een stabiele pass zorgde ervoor dat Bieke goed kon verdelen. Het blok werd weggespeeld en de aanvalsters konden naar hartenlust scoren. Het blok aan de kant van dames 1 stond goed. De eerste set werd overtuigend gewonnen met 14-25.

De tweede set stond in het teken van netfouten, voornamelijk aan de kant van Spivo. Het spel van Dames1 bleef goed. Hannah van Lith en Marit Keuning pakten beiden hun kill – blocks mee. Aanvallend konden Maaike Pels en Salina Nijkamp de ballen inrossen en Zoë Ücerler haalden de ballen van de grond. Halverwege de set pakte Spivo een aantal punten op rij, maar de voorsprong bleef groot genoeg voor Dames 1 om de setwinst te pakken, 19-25.

Dan de befaamde en beruchte derde set. Dames1 keek direct tegen een kleine achterstand aan door een goede serviceserie van Spivo. Maar dames1 wist het tij al snel te keren. Een goede serviceserie van Hannah van Lith zorgde voor de voorsprong en zonder dat het moeite leek te kosten pakte Dames1 de punten. De beoordeling van sommige punten leverden wat discussie aan de zijde van Spivo op. Het moet gezegd dat bij een paar punten het voordeel door de scheidsrechter aan HLB dames1 werd gegund. De derde set werd gewonnen met 16-25.

De winst was sowieso al in the pocket, maar Dames1 wilde meer. Ditmaal was het een serviceserie van Maaike Pels die een eerste voorsprong op het bord zette. Het spel aan de kant van Dames 1 bleef goed en de voorsprong breidde zich uit. Met een stand van 14-25 werd de laatste set gewonnen.

Na twee moeizame wedstrijden was het heerlijk om weer zo vrij te spelen, zonder druk. Alle speelsters droegen hun steentje bij en dat zorgde voor deze overtuigende winst.

Dames 1 staat nu een stuk steviger op de vierde plek. Een plek die de dames sowieso willen vasthouden, maar ook stiekem een beetje naar boven kijken. Er is een groot verschil tussen de nummers 1 tot 3 en de nummer 4, maar de competitie is pas voorbij als de laatste bal gespeeld is.

Er is een rustperiode van 4 weken, waarin Dames 1 wel een aantal oefenwedstrijden zal doen om zo het wedstrijdritme vast te houden. De volgende officiële wedstrijd zal zijn op zaterdag 7 maart om 17.00 in de Misse. Dan zal de tegenstander VV Utrecht Dames2 zijn en team waarvan Dames1 de vorige keer met 4-0 verloor. HLB heeft dus wat goed te maken. We zien jullie allemaal graag op 7 maart!

gh @ VoV, verslag door Marit Keuning, speelster HLB van Daal/DS Dames 1. Foto Jan van den Noort.