Asterix Avo naar finale in België

VoV, 14-04-2021. 6:30 uur. Asterix Avo heeft de halve finale in België met 3-0 gewonnen van VC Oudegem en plaatste zich voor de eindstrijd. Tegenstander daarin zal VDK Gent of LVL Volley As/ Tongeren zijn. Die wedstrijd moet nog gespeeld worden.

Asterix won met drie keer 25-21, maar ééntonig was het set verloop beslist niet. In de eerste set maakte Oudegem een 18-12 achterstand bij 21-21 ongedaan voordat een serie van vier punten een eind aan de set maakte. In de volgende set was het tot 17-16 gelijk opgaand. De 23-20 werd daarna 25-21. En in de derde en laatste set veranderde Oudegem een 15-12 achterstand in een 15-16 en 17-19 voorsprong. Die echter door Asterix Avo bij 21-19 weer weggewerkt was, waarna ze de set en de wedstrijd voor zich beslisten.

Bij de Zuiderburen van onze Zuiderburen verloor Paris St. Cloud van Paula Boonstra de strijd in de kwartfinale van de Coupe de France met 0-3 van Istres. De eerste set was met 16-25 na 12-21 een duidelijke zaak, de tweede set leek Paris de stand bij 20-16 gelijk te gaan trekken. Het werd echter 20-20 en 22-25. En in de derde en laatste set werden een aantal setpoints bij 24-22 (na 13-13 en 19-19) niet benut. Istres deed dat bij 24-25 wel. Zij spelen in de halve finale tegen Mougins, de andere halve finale gaat tussen Mulhouse en Béziers, de nummers één en twee in Frankrijk.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto Asterix Avo CEV.