Asterix verliest ook midweeks in België

VoV, 21-03-2024. 12:35 uur. In België werden gisteren een aantal wedstrijden gespeeld bij zowel de mannen als de vrouwen in de Champions play-offs en de Challenge play-offs.

Bij de dames was er de tweede opeenvolgende nederlaag van Asterix Avo, waardoor ze hun eerste plaatst in de Champions play-offs kwijtraakten. Uit tegen Charleroi werd met 3-2 verloren, twee keer kwam Asterix via 19-25 op voorsprong, met 25-23 en 25-17 in de tweede en vierde set kwam Charleroi ernaast om vervolgens met 15-13 de strijd in hun voordeel te beslissen.

Paola Martinez was bij de thuisploeg de grote uitblinker, ze scoorde 34 punten, Iris Vos maakte er 18 voor Asterix, Laura Overwater scoorde 8 keer. Beiden stonden vijf sets in de basis.

De andere partij in deze poule eindigde in een 3-0 zege (18, 20, 22) voor Tchalou tegen Roeselare.

De stand is nu: 1> Tchalou 3-10, Asterix Avo 3-9, Charleroi 3-8 en Roeselare 3-3.

In de Challenge play–offs won VDK Gent met 3-1 van Antwerpen. Na de 25-23 en 23-25 beslisten twee keer 25-22 de wedstrijd in het voordeel van Gent. Dagmar Boom liet 12 punten noteren, Lynn Blenckers had 3 keer succes en Romy Brokking zorgde in 14 van de 16 op haar geserveerde opslagen voor een positie vervolg.

De stand is nu: 1> Gent 3-13, 2> Oudegem 3-12, 3> Antwerpen 3-3 en 04> Noorderkempen 3-2.

Bij de mannen in de Champions play-offs moesten de Nederlandse spelers met invalbeurten genoegen nemen, Alleen voor Robin Overbeeke was er bij Aalst één set een basisplaats.

Roeselare won met 3-2 van Leuven. Een 0-2 achterstand in sets (22, 22) werd met 35-33 en 25-23 weggewerkt. Daarna werd de tiebreak met 15-10 gewonnen. Jasper Wijkstra had in vier sets invalbeurten.

Maaseik won met 3-0 (20, 21-23)  van Aalst. Joris Berkhout had in twee sets invalbeurten bij Maaseik, net als Robin Overbeeke bij Aalst, die echter in de derde set n de basis begon. Hij scoorde 10 keer, Wijkstra scoorde niet.

En verder won Waremme met 3-2 van Menen. Via 25-23 in de vierde set kwamen ze op 2-2, waarna de vijfde set met 15-10 werd gewonnen.

De stand is nu: 1> Roeselare 5-17, 2> Maaseik 5-17, 3> Leuven 5-11> 4> Aalst 5-10. 5> Menen 5-3 en 6> Waremme 5-2

gh @ Vizier op Volleybal.  Archieffoto VDK Gent.