Midweeks rondje door Europa.

VoV, 21-03-2024. 12:45 uur. In de Italiaanse Serie A1 bij de dames is het doek gevallen voor Trentino van Iris Scholten. De hekkensluiter verloor gisteravond met 1-3 van de nummer voorlaatst Bergamo. Trentino staat met nog één wedstrijd te gaan 7 punten achter Bergamo en Cuneo, die er allebei 18 hebben.

Zaterdag zal blijken welke van die twee de andere degradant wordt. Bergamo speelt thuis tegen Scandicci en Cuneo gaat op bezoek bij Firenze. Cuneo heeft het betere set quotiënt.

Trentino kon gisteravond de eerste set nog winnen (25-22), maar kwam daarna op 1-3 verlies door 20-25, 27-29 en 19-25. Wellicht was de derde set het breekpunt in de wedstrijd. Iris Scholten had voor 725 bezoekers invalbeurten en scoorde 4 keer.

In Tsjechië heeft Budejovice met Stijn van Schie een einde gemaakt aan de play-off deelname van Karlovarsko van Wessel Keemink. Budejovice won ook de derde wedstrijd in de ‘best of five’ serie en gaat door naar de volgende ronde. Daarin spelen ze tegen Kladno.

De ploeg van Stijn van Schie, die in drie sets invalbeurten had en in de derde set in de basis begon, verloor de eerste set met 20-25, maar kon daarna met nipte 25-23 en 27-25 een 2-1 voorsprong nemen, die ze met 25-19 in een 3-1 wedstrijdwinst veranderden. Van Schie scoorde 8 keer.

In Oostenrijk is er een einde gekomen aan de play-offs van Waldviertel van Daan Streutker. De derde wedstrijd in de ‘best of five’ serie werd met 3-0 (23, 20, 16) verloren, ook bij de voorgaande twee ging de winst naar Hartberg. Daan Streutker scoorde tijdens invalbeurten 3 keer.

Lavinia Maiorano heeft in Hongarije de finale om de landstitel bereikt via de tweede zege in de ‘best of three’ serie tegen Swietelsky Bekescsabai. Net als in de eerste wedstrijd wonnen ze in vier sets. Na 15-25 en 25-18 ging de derde set door tot ver na de normale lengte. Met 30-32 werd het 1-2, waarna de 19-25 de beslissing bracht. Lavinia had invalbeurten, maar scoorde niet.