Vizier op volleybal

 

ATC Hengelo nipt onderuit tegen Time Out.

VoV, 18-11,2023. 5:00 uur. Vrijdag 10 november, beter laat dan nooit, trad H1 van ATC thuis aan tegen Time -out H2. Dit team verkeert boven de poule, dus het zou voor ATC geen makkelijke avond worden. Veel lengte bij de tegenstander. ATC begon met Bart, Niels, Dave, Jurre, Michiel en Jarno. De ervaring in de personen Sake, Roy en Remco begonnen op de bank.

De eerste set ging gelijk op, bij de 13 punten liep ATC met 5 punten uit. Echter slordigheden en niet scoren van eigen aanval zorgde dat de tegenstander terugkwam. Helaas was ATC niet bij machte om de punten weer de juiste kant op te laten vallen en met 22-25 ging de eerste set helaas verloren. Bart en ook Jurre Dede verbaal er alles aan om het eigen team in de flow te houden. Dit werd door spelers van de tegenstander minder gewaardeerd.

Set 2 kwam Roy en Sake erin, de pass die ook in de eerste set al stabiel was zorgde ervoor dat de aanval beter in stelling gebracht kon worden. Roy was op midden een plaag voor een tegenstander die zich meer en meer verloor in opzwepende opmerkingen van Bart. Het roepen van touche was bij de tegenstander voldoende om uit het spel te raken. En toen Niels ook nog eens over het net een reikte zonder de bal te raken, liepen de gemoederen bij Time out hoog op. Misschien beter dat ze daad bij hun naam gingen voegen om even rustiger te worden. Bijzonder dat de nestor van Time out de huidige spelregels niet kent. Heeft de Time stil gestaan in Diepenheim?

De set werd met overtuigende 25-16 gewonnen. Besloten werd om de formatie zo te behouden. Dit omdat iedereen er lekker in zat. In de 3e set ging het gelijk op, en de mannen van Time out verloren meer en meer hun sportiviteit en waren veel bezig met allerlei randzaken. ATC sloeg in het laatste staartje van de set toe met winst! 26-24.

De 4e set Kwam Remco erin en ging Niels eruit. En Jurre die met zijn soepele en atletische lichaam naar een bal wilde duiken werd beloond met een knieblessure. Deze set hadden de mannen van ATC eigenlijk moeten winnen. Helaas ging die met 19-25 naar Time out. En was er een beslissende 5e set nodig. In de 5e set liep Time Out snel wat punten weg. Toch haalde ATC nog wat punten in. Echter helaas en onfortuinlijk werd de 5e set door Time out gewonnen.

Eindconclusie: Geen 3 punten voor ATC, passing lag hele wedstrijd beter dan voorgaande wedstrijden, aanvallend beter en stabieler, serverend ging het beter.

ATC laat zich door een minder sportief team niet uit balans brengen. En is in staat om eigen taak te doen en zich niet veel aan te trekken van provocatie van de tegenstander.

Op vrijdag 17-11 was er geen wedstrijd voor ATC H1.

gh @ VoV, verslag door Remco Paulsen, ATC. Foto Jan van den Noort.