ATC Heren 1 blijft winnen

VoV, 04-11-2019. 11:04 uur. Vrijdag 1 november speelde ATC heren 1 in hun eigen sporthal Veldwijk tegen RAS uit Haaksbergen. Dit team is voor de heren van ATC altijd een lastige wedstrijd en voorafgaand kijkend op de ranglijst staat RAS 3e.
Door omstandigheden zijn Martin en Dick er niet bij en daarom staat Klaas op midden. En Remco sloot pas na 21.30 uur aan dus de brede selectie van ATC start met zes spelers.
Hoewel tijdens het inspelen en inslaan ATC heren 1 nog niet kon overtuigen, was RAS de ballen er flink aan in het intimmeren.

De eerste set werd met 25-13 gewonnen, hoewel ATC wel van een achterstand terug moest komen. In de eerste set gebeurde ook nog wat historisch….spelverdeler Bart Kolthof altijd beestachtig fanatiek en met gevatte opmerkingen altijd de tegenstander uit hun ritme probeert te halen. Gaf een touche toe die hij bij het blok maakte wat de scheidsrechter ontgaan was. Dit was de kanteling voor de eerste set en ATC trok de set vakkundig naar zich toe.

De tweede set startte verrassende met de zelfde zes spelers. En wederom keek ATC tegen een achterstand aan en RAS begon stabieler te passen maar hun nieuwe en jonge midden kwam nu niet meer door met hard geslagen ballen. Hierdoor nam de druk op de buitenspelers toe en ook foutenlast. ATC kwam wederom terug van een achterstand en bij de big points was het ATC dat aan het langste eind trok 25-23.

Remco Paulsen was ondertussen ook de extreem koude vrieshal Veldwijk in gekomen. Bij het starten van de 3e set bleef de goed presterende zestal staan. Het zorgde dat ATC wederom tegen aan achterstand aan keek. Het was een kopie van set 2 en bij de big pionts kon ATC de set met de zelfde cijfers naar zich toe trekken. 25-23.

De laatste en 4e set voor 5 punten kwam eraan. De motivatie bij ATC was hoog en ook het fanatieke publiek hielp mee dat ATC nog eens alle energie uit zich kon halen en zorgde dat deze set begon zonder achterstand. Bij RAS kwam een buitenspeler binnen de lijnen die Jim Korf motiveerde de eerste bal sloeg Jim nog knetterhard buiten de lijnen, maar een kill blok gevolgd door een snoeiharde bal over het blok van de iets te fanatieke speler van RAS deed hem snel een toontje lager zingen.

RAS bleef ondanks lastige service van Michiel en Roy en de floaters van Sake stabiel in de passing. Maar het blok van ATC dwong de aanvallers van RAStot het maken van fouten. En op mid was Roy en gelegenheidsmidden Klaas voor het blok van RAS niet te blokken. Met 25-22 was de laatste set een feit en waren de 5 punten in de pocket. Hierdoor staat ATC nog steeds als november gaat ATC heren 1 op bezoek naar Diepenheim.

gh @ VoV, verslag ATC Heren 1. Foto CEV.