ATC neemt koppositie van Krekkers over

VoV, 07-10-2019. 9:10 uur. Vrijdag 4 oktober, de strijd om de 1e plek barst los in Veldwijk waar ATC heren 1 het opneemt tegen de Krekkers. Beide teams evenveel punten alleen hebben de Krekkers een betere set gemiddelde. ATC heren 1 is compleet en heeft er zin in, Krekkers werd vorig jaar in Veldwijk met 4-0 met de kroam naar Harbrinkhoek terug gestuurd. Het team is dus geen onbekende voor de heren van ATC.

Bij het inspelen valt een nieuwe speler van de Krekkers op die hard de ballen met links naar de grond timmert. Verder de bekende gezichten. De eerste set gaat van start en er is flink veel publiek coach Irma Boswerger heeft haar dochter meegenomen, maar ook ATC lid dat net moeder van de 2e spruit is geworden zit op de tribune.

In de eerste set weet ATC heren 1 het spel goed te maken. Ralley en service pass zijn onder controle en Bart Kolthof speelt de middenaanvallers Dick ‘Hard Hit’ Hamming en op de buiten Jim Korf goed en makkelijk aan. Gedurende de 1e set blijkt dat de Krekkers ook psychisch de strijd aan willen gaan, vooral de kale middenman fungeert als extra scheids en tracht ATC heren 1 uit het spel te halen. ATC speelt eigen spel en ook het blok scoort punten hoewel bij momenten nog te vroeg blokkerend trekt ATC de eerste set met 25-21 naar zich toe.

In de 2e set scoort Krekkers veel met slimme ballen in het midden achter bij ATC. Ook blijft één speler van Krekkers opmerkingen plaatsen, hierdoor raakt ATC wat uit het spel en Bart stelt voor of deze speler niet een fluitje wil. Doordat ATC bezig is met reageren in plaats van volleyballen verliezen ze de set met 21-25. Dit moet anders en coach Irma zet Michiel en Sake in om het tij te keren.

De 3e set gaat ATC zich richten op volleyballen. De pass blijft redelijk stabiel en ATC komt er aanvallend door heen maar verdedigend worden de harde aanvallen van de Krekkers ook gepakt. Michiel Post is in de pass wederom stabiel en Klaas Obermeijer aan de buitenkant niet te stoppen. Terwijl de ervaren Sake met bekeken ballen ook de punten scoort. Hierdoor trekt ATC de 3e set met 25-18 naar zich toe.

Aan het begin van de 4e set lijkt dat de Krekkers gekraakt zijn, echter niks is minder waar. Slordig spel en te weinig service druk maakt dat ATC van voorsprong naar gelijk en op achterstand komt. Bij de bekende big points wordt het 24-24 en gaat het om en om wie er de setwinst pakt. ATC weet dat het met setwinst klaar is en de winst en koppositie pakt. In een spannende set trekt Krekkers met 30-32 uiteindelijk aan het langste eind.

De bekende, beruchte 5e set. Op de diagonaal komt Remco weer in het veld en Martin Post en Roy Menkens op het midden. Spelverdeler Bart en buiten Klaas en Jim maken het zestal compleet. ATC strijd vanaf het begin voor elk punt. De blokkering staat goed en de aanval verdediging pakt ook zijn punten. Aan de service van Remco worden in het midden de set 2 punten gepakt. Krekkers geeft zich niet gewonnen en met slim en harde aanvallen maken ze weer gelijk. Bij de tien loopt ATC weg en het gaatje van twee punten blijft bestaan waardoor met 15-13 de laatste set in het voordeel van ATC wordt beslist.

ATC heeft goede zaken gedaan en staat na drie wedstrijden aan kop. Het team begint te draaien. Hoewel er nog enkele punten zijn voor verbetering. Het blok moet nog wat beter gezet worden teveel ballen er door heen. Ook de veld verdediging moet nog beter met name bekeken en slim geslagen ballen moeten er uitgelopen en gedoken worden. Aanvallend mag en moet er meer gevarieerd worden.

Ook deze 3e wedstrijd heeft dus ATC gewonnen. En zijn de Krekkers met de kroam en 2 punten Veldwijk uitgeschud. En na de wedstrijd is het elkaar handen geven, na praten en heerst er van beide kanten sportiviteit.

gh @ VoV, verslag van / via Remco Paulsen, ATC Hengelo.