Avior Deventer op bezoek bij Veracles in de Struik

VoV, 24-11-2022. 11:41 uur. Afgelopen zaterdag kregen de groene mannen Avior uit Deventer op bezoek in Groningen. In een ijskoude Struikhal werden de stramme spieren losgemaakt zodat er aan de wedstrijd begonnen kon worden.

Veracles begon slecht aan de eerste set en stond al snel achter met 7-14. Langzamerhand kwam het team er weer een beetje bovenop en keerde de rust terug in het spelletje, waarbij er even flink aan getrokken moest worden. Dit betekende dat het einde van de set toch nog heel spannend werd en er meerdere matchpoints bij kwamen kijken. Helaas trok Veracles in de eindfase van de eerste set toch aan het kortste eind en verloor met 26-28.

De tweede set begon met een overweldigende druk vanuit Veracles, die tot aan het einde van de set te veel bleek voor Avior. De sterspeler van de tegenstander werd gewisseld en de Groene Hel barstte uit in gejuich toen Veracles de set met 25-16 pakte.

De volgende set was het verhaal helaas weer volledig omgedraaid. Veracles wist niet het spel te controleren zoals in de set hiervoor en kreeg het direct erg moeilijk. De servicepass kwam onder druk te staan en de foutenlast was hoog. De eindstand van 15-25 in het voordeel van Avior liet zien dat Veracles in de vierde set hard aan het werk zou moeten om het tij te keren.

Echter de laatste set, hoe spannend deze ook was, werd niet door Veracles mee naar huis genomen. Veracles begon wederom met een achterstand, maar wist dit keer wel enigszins bij te blijven. Het gat was niet groot, maar bleek ook niet te dichten voor de bemanning van het groene vlaggenschip. De vierde set werd dus verloren met een eindstand van 22-25.

In deze wedstrijd waarin beide ploegen goed speelden trok toch de mooiste ploeg aan het kortste eind. Avior won de pot met 1-3 en dat was niet onverdiend. Gefeliciteerd @aviorheren1!

gh @ VoV, verslag van/ via Ilse Lautenbach, Heren Technische Commissaris Veracles. Foto FB Veracles Heren 1.