Midweeks in de Bundesliga dames

VoV, 24-11-2022. 12:57 uur. Gisteravond werden er in de Bundesliga bij de dames zes wedstrijden gespeeld, m.a.w. er werd een volledig programma afgewerkt.

Suhl vs. Schwerin was een nagelbijter voor de fans van beide teams. Schwerin won met 1-3, kreeg het van de middenmoter echter beslist niet cadeau. De sets werden met 26-28, 24-26 en 25-27 binnengehaald, in de tweede set bleef Suhl met 25-20 aan de goede kant van de score. Vijf speelsters bij Suhl scoorden 10 of meer punten, een mooie verdeling van de aanvallen van hun spelverdeelster. Indy Baijens nam bij Schwerin 18 punten voor haar rekening, waarvan 4 blokpunten en 2 aces. Aanvallend scoorde ze 60%.

Bij de Rote Raben uit Vilsbiburg vs. SC Potsdam stonden vier NL-speelsters binnen de lijnen. Sarah van Aalen kwam bij de gasten niet in actie, die ook zonder haar inbreng met een 1-3 zege terug naar Potsdam gingen. De Rote Raben wonnen de eerste set met 25-20, moesten echter daarna drie keer buigen. Met 20-25 en twee keer 17-25 ging de winst naar de bezoekers. Potsdam maakte het verschil aanvallend (43 om 53 punten) en blokkerend (8 om 16 punten)

Hester Jasper begon in de basis in set 1 en 2 en scoorde 3 keer, Fleur Savelkoel loste haar tijdens de tweede set af en begon in set 3 en 4 in de basis. Zij scoorde 11 keer. Potsdam kende de kwaliteiten van libero Kirsten Knip maar al te goed en serveerde van de 92 keer maar 10 keer op haar. Knip bleef foutloos. Britte Stuut liet 8 punten noteren, waarvan 3 kill-blocks.

MTV Stuttgart won thuis met 3-0 (23, 22, 17) van USC Münster, dat met Iris Scholten de topscorer van deze partij in de ploeg had. Zij maakte er 15, hetgeen dus niet voldoende was voor een setwinst of de wedstrijdwinst. Eline Timmerman viel in de 2de set in, bleef in de 3de in de basis staan en scoorde 6 punten. Britt Bongaerts kwam tot 3 gescoorde punten. De 11 om 1 blokpunten maakten voornamelijk het verschil.

S-W Erfurt leed een 3-0 nederlaag bij SC Dresden. Ze bleven met 17, 19 en 15 punten driesets onder de twintig. Demi Korevaar haalde een scoringspercentage van 29%, goed voor 3 treffers, Vera Mulder maakte tijdens haar invalbeurt in de eerste set 1 punt en libero Romy Brokking bleef op de serve van Dresden 17 keer een positieve servepass afleveren bij haar spelverdeelster.

Bij VC Wiesbaden tegen NawaRo Straubing viel de beslissing pas via 15-12 in de tiebreak. Wiesbaden kwam met 2-0 voor (18, 13) maar kon de partij daarna niet in de derde (27-29) of vierde set (20-25) beslissen. Met name de 29 om 41 foutenlast gaf Wiesbaden beslissend voordeel. Annick Meijers had met 16 gescoorde punten een belangrijk aandeel in de winst van haar ploeg.

De Ladies in Black uit Aachen wonnen thuis met 3-0 van hekkensluiter Neuwied, dat per set niet verder kwam dan 15, 22 en 20 punten. Spelverdeelster Fleur Meinders had in de eerste set een invalbeurt bij Aachen.

In de stand gaan Stuttgart en Potsdam met 5-15 aan de leiding. Schwerin staat derde met 5-12, USC Münster is vijfde met 5-8. De Ladies in Black en de Rote Raben hebben beide 5-6 en staan op plaats zeven en acht. Erfurt is met 5-4 tiende en VC Wiesbaden met 5-3 elfde en voorlaatste.

De mannen in Duitsland speelden gisteren drie wedstrijden in de kwartfinale van de Duitse Beker. Giesen won met 3-1 van Netzhoppers, Düren met 1-3 van Schwaig en Friedrichshafen met 1-3 van Herrsching, waar Stijn van Tilburg niet in actie kwam. Vanavond wordt nog BR Volleys vs. Lüneburg gespeeld.