Vechtlust Veracles D1 werd niet beloond

VoV, 25-11-2022. 3:48 uur. Zaterdag stond in de groene hel weer een nieuwe tegenstander op ons te wachten, dit keer was het Krekkers dames 1 dat het veld in Groningen mocht betreden. Zij stonden een aantal plekken hoger dan wij, wat de strijdlust er niet minder om maakte.

De eerste set begon met een goede start, waarbij de punten gelijk opgingen. Richting het einde van de set liepen de Krekkers dan toch uit tot een voorsprong van 21-18. Er werden nog een aantal mooie punten via de handen gescoord door onder andere Kirsten Spruijt. Helaas trokken de Krekkers toch aan het langste eind en sleepten ze deze set binnen.

De groene hel ging staan om ons door de tweede set te slepen en dat is goed gelukt! We begonnen net als in de eerste set gelijkwaardig en zo werd het steeds spannender. Op setpoint voor Veracles was de spanning om te snijden, 24-23 werd niet goed benut en zo kwamen de Krekkers weer gelijk. Na vele spannende rally’s is het dan toch gelukt om op 28-27 voor Veracles het setpoint toch goed te benutten. Met een rally pass serve werd de set afgemaakt door een harde aanval van Wies van Solkema.

In set drie waren we erop gebrand om te winnen, het begon echter niet soepel. Een achterstand van 15-19 stond op het scorebord om weg te spelen. Met een goede service serie van Mirthe Janssen, die ons versterkte vanuit dames 2, werd de set steeds spannender. Wij kwamen weer bij, maar helaas waren het de Krekkers die het setpoint op 25-26 goed benutten.

In de laatste set, een set om alles te geven om toch nog een vijfsetter te krijgen, lukte het helaas niet meer. De Krekkers hadden een goede service in huis en bleven de speelsters in het groen en zwart onder druk zetten. De set werd hierdoor dan ook door de Krekkers met 14-25 binnengesleept, wat resulteerde in een 1-3 overwinning voor de bezoekers.

gh @ VoV, bron persbericht via Dylan Zwarts Dames Technische Commissaris Hoog Veracles. Foto Erwin Pranger.