Vizier op volleybal

 

Twentse derby en speelt VVU alleen in Utrecht?

VoV, 25-11-2022. 3:58 uur. Na de doordeweekse Challenge Cup wedstrijden van Apollo 8 (3-0 verlies in Portugal) en Sliedrecht Sport (3-0 thuiswinst) gaat voor beide teams de strijd om competitiepunten aanstaand weekend weer gewoon verder.

Na de terugreis uit Portugal hoeft Apollo 8 pas zondag in actie te komen. Zij spelen in Vroomshoop tegen Eurosped, dat voorlaatste staat met 3 punten uit 7 duels. Voor Eurosped is het pas de tweede thuiswedstrijd van het seizoen. Het lijkt er wel op dat het ook deze keer niet eenvoudig gaat worden, want Apollo 8 kende een goede competitiestart en staat op de derde plaats. Aanvang 14:30 uur, Sporthal Het Punt. Er zijn ook teams die alleen thuiswedstrijden liken te spelen, bijvoorbeeld VVU.

VV Utrecht speelt alweer thuis. Spelen ze alleen maar thuiswedstrijden? Of lijkt dat maar zo. Even bij de Nevobo kijken. Tjonge wat een planning. VVU speelde al thuis tegen Dynamo, FAST, Zwolle, Sneek, Eurosped, Sliedrecht en krijgt zaterdag Peelpush en volgende week Voltena als gasten in Galgenwaard. En op 10 december volgt dan Sudosa-Desto. Dan hebben ze alleen nog maar tegen Apollo 8 uit gespeeld.

Wat een krankzinnig programma. Logisch dat ze in de tweede helft van het seizoen alleen maar reizen, na 14 januari spelen ze in het reguliere seizoen geen thuiswedstrijd meer. Wie heeft dat bedacht?

Voor het duo Bram & Daan, die de livestream thuiswedstrijden van commentaar voorzien, volgt er dus een rustige periode in de tweede seizoenshelft. Overigens hebben we nog een tip voor hen, die wellicht past in hun uitgebreide aanbod van weetjes en allerhande nieuws tijdens de uitzending. Ieder zich respecterend programma geeft tegenwoordig op TV kooktips c.q. heeft zijn eigen kok. Ruim tussen de sets even tijd in voor een receptje voor de zaterdagavond 😊.

Overigens speelt VVU dus tegen Peelpush en gezien de thuishistorie tot nu van de Domstedelingen verwachten we dat zij ook deze keer het merendeel van de punten in eigen huis weten te houden. Misschien is een feestelijk receptje op zijn plaats.

Sliedrecht Sport speelt zaterdag in Apeldoorn tegen SV Dynamo, dat ongetwijfeld wat recht zal willen zetten na hun dikke nederlaag afgelopen weekend bij VV Utrecht. Dynamo staat enigszins vertekend op de vierde plaats, met 12 punten uit 6 wedstrijden. De boven hen staande teams speelden één of twee wedstrijden meer en hebben vier tot acht  punten meer. Dat de thuisploeg het de koploper lastig zal willen maken moge duidelijk zijn, maar of ze dat ook lukt?

Op zaterdag avond is Voltena vs. VC Zwolle een duel in de middenmoot. Voltena heeft een puntje meer  met een wedstrijd minder. Voltena won thuis drie keer, leed alleen tegen koploper Sliedrecht Sport in Werkendam een nederlaag. VC Zwolle pakte vijf punten in de laatste twee (thuis)wedstrijden. Of ze ook uit hun goede vorm weten te behouden?

Op zondag gaat FAST proberen tegen VC Sneek het eerste puntje of de eerste punten van dit seizoen binnen te halen. Zij staan nog op nulpunten na zeven wedstrijden, maar of VC Sneek, dat vijfde staat met 7-12,  nu de ploeg is om voor het eerst dit seizoen succes te hebben. De dames uit Friesland zie ik nu al neen schudden, terwijl de zuidelijke ja-knikkers er anders over denken. We gaan het zien!

Sudosa-Desto heeft een vrij weekend.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.