Vizier op volleybal

 

Avital Selinger terug bij Voléro Zürich

VoV, 16-12-2017. 6:35 uur. Na het onverwachte vertrek van trainer coach Anderson De Oliveira Rodrigues, die een week geleden aangaf dat hij wegens familieomstandigheden zijn functie per direct wilde beëindigen en terugging naar Brazilië, moest Voléro Zürich met spoed op zoek naar een nieuwe hoofdcoach.  Met het contracteren van de ‘oude bekende‘ Avital Selinger, die per einde jaar de functie overneemt, zijn ze daarin snel geslaagd. Selinger werd geselecteerd uit een twintigtal aanbiedingen die de club voor de vacante positie ontving.

In het seizoen 2014 / 2015 en 2015 / 2016 was Selinger ook reeds trainer coach in Zürich, hij had dus het voordeel de club en veel speelsters te kennen. Onder hem behaalde de ploeg destijds een bronzen medaille bij het WK voor clubteams. Selinger was nadien adviseur bij diverse clubs in Nederland, omdat hij momenteel nog verplichtingen in de USA heeft kan hij zich pas op 27 december aanstaande bij het team voegen.

Voléro Zürich is op dit moment niet meer de onaantastbare kampioen en volleybalgrootmacht in en van Zwitserland. Een drastische bezuiniging aan het eind van het vorig seizoen was de oorzaak van het vertrek van een aantal sterren. In de trainersstaf bij Voléro zit ook Gil Ferrer Cutino, de voormalige assistent van Guidetti bij Oranje. De ploeg die ‘eeuwen’ ongeslagen was in de Zwitserse competitie en beker leed dit jaar al drie nederlagen. Uit tegen Schaffhausen en Düdingen werd met 3-2 verloren en op eigen veld was Pfeffingen (Tess von Piekartz), de huidige nummer één in Zwitserland, met 0-3 een maatje te groot. Afgelopen week verloren ze nog met 3-1 in de Champions League van Alba Blaj uit Roemenië.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV.