AVV Keistad door zege op VollinGo zeker van Superdivisie

VoV, 15-03-2024. 5:53 uur. Keistad tegen VollinGo. Een inhaalwedstrijd op donderdagavond. De koploper tegen de rode lantaarndrager. Dat wordt een vlotte zege voor de thuisploeg zou je denken. Maar een enthousiast en vrijuit spelend VollinGo bood dapper tegenstand. Keistad won. Met 3-0. Maar cadeau kreeg het de drie punten zeker niet.

Daar leek het in de eerste set trouwens helemaal niet op. Net zoals de afgelopen wedstrijden nam Keistad meteen de leiding. Ondanks wat slordigheden aan de kant van de Amersfoortse ploeg liep de voorsprong vis 7-2 en 12-5 snel op naar 18-7. VollinGo was inmiddels al door de time-outs heen. Maar die bleken op dat moment ook niet nodig want de bezoekers begonnen aan een inhaalrace en kwam via 18-11 en 20-16 snel dichterbij. Gelukkig was Keistad op tijd bij de les. Mede door 2 scores van Mae en een pipe aanval van Rianne won de koploper set 1 met 25-19.

Fouten van de gasten uit Gouda, die overigens met een geïmproviseerde selectie naar Amersfoort waren afgereisd, brachten Keistad op een 8-3 voorsprong. Met weer Mae en Rianne als scorende speelsters in die fase, liep de thuisploeg verder uit, 19-8. Net als in set 1 hervond VollinGo het heilige vuur en vocht het zich terug naar 22-17. Reden voor Keistad om een time-out te nemen. Niet veel later werkte VollinGo nog 2 setpoints weg, maar daar bleef het bij, 25-19.

Brutaal nam VollinGo in de derde set een 1-4 voorsprong. Keistad rechtte even de rug en herstelde snel de verhoudingen, 7-4. Drie punten van Pip en een mooie aanval van Yfke zorgde voor 12-8. Gelopen koers zou je denken. Maar nee. VollinGo vond nog ergens energie, kon aanhaken tot 14-13 en maakte via 2 aces zelfs gelijk, 18-18. Maar de voorsprong zou er nooit komen. Nog wel de 20-20 waarna Keistad 3 keer op rij scoorde, 23-20. Vijf kwartier na de eerste bal scoorde Keistad ook de laatste bal. Na 25-21 was de 3-0 zege een feit.

Door deze zege is ITC Groep/AVV Keistad als eerste ploeg in de Topdivisie B zeker van een plek in de Superdivisie komend seizoen. Bovendien heeft de ploeg, met nog 4 wedstrijden te spelen, nu 8 punten voorsprong op nummer 2 Dinto. Morgen, zaterdag 16 maart, wacht alweer de volgende wedstrijd voor Keistad. Om 17.15 uur is Volley Tilburg in de Amerena in Amersfoort de tegenstander. U bent natuurlijk van harte welkom op de tribune.

gh @ VoV, verslag van en foto via Edwin Koene, AVV Keistad.