AVV Keistad H1 geeft zege uit handen!

VoV. 10-10-2018. 4:50 uur. Op 6 oktober stond de wedstrijd AVV Keistad H1 – Springendal Set-Up 65 H1 op het programma. Twee ploegen die beiden hun eerste wedstrijden hadden gewonnen en dit jaar voor de bovenste plekken willen spelen.

Set-Up kende een goede start van de wedstrijd, er werd goed verdedigt en de aanvallers kwamen mooi tot scoren. De thuisploeg liet met vlagen goed spel zien, dit goede spel werd afgewisseld met slordigheden en rechtstreekse fouten in de aanval. Dit maakte dat Set-Up langzaam uit liep en op vijf setpunten kwam. AVV Keistad gaf zich niet verloren en vocht zich met veel inzet terug naar 23-24, het was net te laat en Set-Up wist het laatste set punt wel te verzilveren. 23-25.

In de tweede set kwam spelverdeler Mark Remmerswaal in het veld bij AVV Keistad en dit veranderde het spelbeeld helemaal. Met goed spel werd er langzaam uitgelopen en stond AVV Keistad met een voorsprong van vier punten op setpunt. Set twee kan je een kopie van de eerste set noemen maar dan in het voordeel van de thuisploeg, ook Set-Up kwam terug tot 24-23 maar kon dit niet meer gelijk trekken. 25-23.

Set drie schakelde AVV Keistad zelfs nog een tandje bij en kwamen snel tot een royale voorsprong. De mannen uit Ootmarsum kwamen er aanvallend niet meer door en ook de wissels wisten het tij niet te keren. 25-18.

In de vierde set werd een gelijk opgaande strijd. AVV Keistad bleef goed spelen maar wist deze set niet direct een gaatje te slaan. Pas bij 18-15 was dit gaatje er, deze voorsprong werd vast gehouden tot boven de twintig en AVV Keistad leek een 3-1 overwinning in de tas te hebben. Set-Up 65 gaf niet zomaar op en knokte zich terug tot een 23-23 en wist de set toch nog te winnen met 24-26.

Dit onnodige set verlies was een zware domper voor de Amersfoorters en de 5de set werd niet goed gestart. Set-Up had snel een mooie voorsprong van vier punten te pakken en gaf dit niet weg tot 9-13. AVV Keistad knokte zich mooi terug tot 12-13 en de hele sporthal dacht dat dit 13-13 werd door een ace. De scheidsrechter beoordeelde deze bal anders, uit. Niet 13-13 maar 12-14. Het eerste matchpoint scoorde Set-Up gelijk en leverde ze een mooie 2-3 uit overwinning op.

Zaterdag 13 oktober is alweer de volgende wedstrijd voor AVV Keistad heren 1. Om 19:30 word er gespeeld tegen Avior uit Schalkhaar dat na drie wedstrijden op gelijke hoogte staat.

gh @ VoV, verslag via AVV Keistad. Foto Jan van den Noort.