HLB van Daal D1 zakt weg na de eerste set

VoV, 10-10-2018. 4:53 uur. Op zaterdag 6 oktober speelde HLB van Daal Dames 1 tegen Next Volley Dordrecht Dames 1 in Dordrecht. Waar het team in de eerste set nog de betere partij was, werd het spel vanaf de tweede set minder aan de kant van HLB. Het resultaat: 3-1 verlies

Er was goed getraind afgelopen week en na de 3-2 winst van vorige week ging Dames 1 vol vertrouwen naar Dordrecht. Er was op dat moment slechts één punt verschil tussen beide team, dus een lastig pot zou het zeker worden.

In de eerste set werd gestart met Maureen Pennings, Eefje Groenendaal, Maaike Pels, Maartje van Haren, Solfee Postma, Marit Keuning en Zoë Ücerler. Aan de kant van Dames 1 was er veel servicedruk en door geod geplaatste aanvallen, van vooral Maartje van Haren, stond Dames 1 al snel een aantal punten voor. Aan het eind van de set werd het nog een beetje spannend, Next Volley Dordrecht kon dichterbij komen. Maar de set werd uiteindelijk vakkundig afgemaakt en met 22-25 gewonnen.

Zoals hierboven al te lezen is, ging het vanaf set 2 bergafwaards met het spel van Dames 1. En dit begon aan het begin van de tweede set. Door een zeer sterke servicedruk van Next Volley stond er, veel te snel, een achterstand op het bord. Verschillende wissels en time-outs konden echter niet verhelpen dat aan het eind van de servicebeurt de dramatische stand van 14-0 op het bord stond. De rest van de tweede set was niet veel beter, en Dames 1 verloor de tweede set met 25-10.

De derde set was niet veel beter, de pass had Dames 1 iets beter onder controle, maar het team vergat de ballen af te maken. Next Volley lukte dit wel en zij konden uitlopen. Dames 1 bleef hard werken voor alle ballen, maar het leek steeds ‘net niet’ te lukken. De derde set werd met 25-17 verloren.

Dames 1 wist dat er heel veel tandjes bij moesten om in de vierde set een kans te maken. Het team ging ervoor, maar het was niet voldoende. Iris Verhoeven, die door de blessure van Sophie Donker, tot midden is gemaakt, was er in de derde set in gekomen en wist haar balletjes te scoren. Maar de druk van Next Volley bleef groter dan Dames 1 op dat moment aan kon. De vierde set werd met 25-16 verloren.

Helaas dus een 3-1 verlies. Het vizier moest snel om naar de volgende wedstrijd. Want dan wordt er gespeeld tegen Volley Meerkerk Dames 1. Dit team wist afgelopen weekend de tegenstander 2 sets onder de tien te houden. Dus zijn we gewaarschuwd. Komende week zal er weer hard getraind worden en zaterdag om 17.00 in de Misse staat we er weer. We zien jullie dan graag op de tribunes!!

Via de wedstrijdverslagen zullen we jullie op de hoogte houden, maar Dames 1 is ook te volgen op social media:

Verder is het team en de club altijd op zoek naar eventuele sponsoren.  Mocht u of uw bedrijf dus geïnteresseerd zijn in exposure dan heeft u dus diverse mogelijkheden. Bij interesse kunt u contact opnemen met de club via het e-mailadres relaties@hlbvandaal-ds.nl  .

gh @ VoV, verslag van Marit Keuning, HLB van Daal Dames 1.