VCN H2 bindt de Kangeroes ook aan zegekar

VoV, 10-10-2018. 5:00 uur. Afgelopen zaterdag 6 oktober stond alweer de 3e wedstrijd op het programma voor Maatwerkers VCN Heren2. Ditmaal was de tegenstander Gemini – Kangeroes. Een team dat al jaren 2e divisie speelt. We waren dus gewaarschuwd. Menig speler kende de tegenstander nog van het beachseizoen. Nu was alleen het zand ingeruild voor de vloer, de sandsocks voor de zaalschoenen en de Gala beachvolleybal voor de Gala zaalvolleybal. Voordat de wedstrijd begon werden de scheidsrechters en de beoordelaar in het zonnetje gezet.

Om 14:15 uur klonk het fluitsignaal voor de eerste service. Met een hoge servicedruk en vele servicefouten aan de kant van de Kangeroes liep VCN al snel uit naar 15-5. Helaas liep onze servicedruk achteruit en kwam Gemini heel dichtbij. Het stond zelfs aan het einde van de set 22-22. Met een goed ingrijpen van coach Eric pakte VCN de set nog met 25-22.

Set 2 begon welvarend. Een snelle voorsprong die de gehele set werd gehouden. Met een paar mooie verdedigende acties en goede kill – blocks werd het 2-0. De 2e set werd gewonnen met 25-21. In de 3e set een zelfde verhaal. Hier slopen alleen steeds meer fouten in het spel bij VCN. Hierdoor konden de Kangeroes weer aansluiten en zelfs met een serie de set pakken. Met 22-25 voor de Kangeroes werd het 2-1.

De boel moest weer op scherp. Dat lukte ook. Met goed volleybal en goede serviceseries van de middenaanvallers werd het gat steeds groter. Na wat rumoer over de scheidsrechter, wat onnodig was. Het is immers de week van de scheidrechter. Werd het goede volleybal weer doorgezet. Met 25-15 werd de 4e set gepakt en een 3-1 overwinning behaald.

Een prachtig resultaat voor ons als promovendus. Na drie wedstrijden 13 punten. Aankomende zaterdag spelen we tegen Spaarnestad in het altijd pittoreske Haarlem. Om 17:00 uur klinkt het eerste fluitsignaal. Bent u er ook bij??

gh @ VoV, verslag van Mark Jansen, Maatwerkers VCN Heren 2. Foto Jan van den Noort.