AVV Keistad H2 verliest thuis in vijf sets

VoV, 10-10-2018. 5:02 uur. Voor de tweede week op rij speelden de mannen van AVV Keistad Heren 2 een wedstrijd in de eigen Amerena. Zaterdagrmiddag om 14:30 uur was het tweede team van Volleybal Combinatie Spaarnestad de tegenstander van de Amersfoorters. Voor enkelen een reeds bekende tegenstander, voor anderen een nog onbekende. Desalniettemin waren de mannen van AVV Keistad Heren-Twee gebrand om na de winst van vorige week, ook deze thuiswedstrijd de punten in de Amerena te houden.

De eerste set begon gelijk opgaand tussen de Amersfoorters en de Haarlemmers. Helaas zakte het niveau en het fanatisme bij de mannen van AVV Keistad Heren-Twee naarmate de eerste set vorderde en stond Spaarnestad maar liefst 6 punten voor (13-19). De ploeg vocht zich nog knap terug tot een achterstand van slechts 1 punt, maar Spaarnestad trok de eerste set terecht naar zich toe (23-25).

In de tweede set kwamen de Amersfoorters beter in hun eigen spel. Door sterkere services werd de druk op Spaarnestad gehouden en werden de fouten afgedwongen. Dit leidde tot een comfortabele voorsprong voor AVV Keistad Heren-Twee gedurende de tweede set (23-19). Waar de ploeg van Ivo van Beek en Remco Kerkhoven de set zakelijk en gecontroleerd had moeten uitspelen, gebeurde het tegenovergestelde. De foutenlast steeg en de frustratie sloop in de ploeg, wat Spaarnestad alleen maar in de kaart speelde. Ondanks dat de Amersfoorters 2 setpoints kregen, wist Spaarnestad na een knappe comeback ook de tweede set te winnen (25-27).

Coaches Ivo van Beek en Remco Kerkhoven grepen in de derde set in met het wisselen van de spelverdeler, middenaanvaller, passer/loper, libero én diagonaal. Desondanks bleef de foutenlast van de Amersfoorters veel te hoog, wat alleen maar leidde tot meer (onderlinge) frustratie. De ploeg begon meer en meer tegen zichzelf te spelen in plaats van Spaarnestad. Puur op wilskracht en vechtersmentaliteit werden zowel de derde, als de vierde set met moeite gewonnen (25-23; 25-22). Een vijfde set moest uitsluitsel geven over de winnaar.

Waar AVV Keistad Heren-Twee het voordeel leek te hebben in de vijfde set – de ploeg had immers de vorige twee sets gewonnen en verkeerde in een behoorlijke strijdlust – was het echter Spaarnestad dat het sterkst aan de vijfde set begon. De mannen van AVV Keistad Heren-Twee kwamen er niet aan te pas en bij een stand van 3-8 op het tel-bord werd er van kant gewisseld. Een comeback van de Amersfoorters bleef uit, waar de Haarlemmers de vijfde set overtuigend wonnen (6-15).

Kortom, een zeer teleurstellende middag voor de mannen van AVV Keistad Heren-Twee. Waar puur op kwaliteit, met gecontroleerd en verzocht spel, van het tweede team van Volleybal Combinatie Spaarnestad gewonnen had kunnen worden, werd er echter onnodig en op een vervelende manier verloren. De foutenlast bij de Amersfoorters lag veel te hoog – 63 van 112 punten van Spaarnestad waren fouten van Keistad – om ook maar enige aanspraak te maken op winst in deze wedstrijd. De koppen moeten omhoog, de ruggen moeten worden gerecht en de neuzen moeten dezelfde kant op wijzen, want aankomende zaterdag staat de uitwedstrijd in Woerden tegen BPA VTC Woerden Heren 1 op het programma.

gh @ VoV, verslag en foto via communicatiecommissie AVV Keistad.