Vizier op volleybal

 

AVV Keistad H1 neemt na dit seizoen afscheid van coach en trainers

VoV, 08-02-2023. 13:39 uur. De Amersfoortse volleybalmannen nemen aan het eind van dit seizoen afscheid van hoofdtrainer-coach Marcel Ruijterlinde en assistent Michiel Bakker en gaan op zoek naar vervanging. Na een zeer mooie elf jaar lange samenwerking met de beide trainers heeft het team dit seizoen aangegeven toe te zijn aan een nieuwe prikkel.

Dit is geen lichte beslissing geweest, gezien de grote bijdrage die beiden hebben geleverd aan de vereniging en het team, en de uitstekende resultaten dit jaar. Het team wil daarom extra benadrukken dat het niet te maken heeft met dit seizoen, maar dat het in zijn algemeenheid vooral toe is aan iets nieuws. Jaarlijks nemen staf en het team na de jaarwisseling de tijd om uit te spreken of zij samen verder gaan in het volgende seizoen. Ditmaal pakte de afweging anders uit.

Marcel Ruijterlinde staat al elf jaar aan het roer bij het eerste team van Keistad. Zeven jaar geleden maakte Michiel Bakker de overstap van speler naar trainer. Al die jaren heeft het trainersduo er alles aan gedaan om het beste uit de spelers te halen en hebben zij zich ingezet voor de vereniging. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen en tot mooie resultaten geleid. Zo werd Keistad in 2014 kampioen in de 2e divisie en in 2019 kampioen in de 1e divisie waardoor het vlaggenschip van Keistad nu al drie jaar uitkomt in de Topdivisie.

De beide trainers hebben zich ingezet om het team en de vereniging verder te professionaliseren. Zo is er onder andere meer structuur aangebracht in het trainingsschema en heerst er een goede sfeer en cultuur binnen het team om beter te worden en een goed niveau neer te zetten. Daarbij is er ook altijd veel inzet geleverd in het opleiden van talenten en in het aantrekken van nieuwe spelers.

In de Topdivisie heeft het team direct goede resultaten behaald door bovenin mee te draaien tijdens de eerste drie seizoenen op dit niveau. Momenteel staat het team van Marcel Ruijterlinde zelfs 1e in de Topdivisie A en speelden ze afgelopen zondag een geweldige wedstrijd in de kwartfinale van de Nationale Beker tegen regerend landskampioen Draisma Dynamo uit Apeldoorn.

Met dit bericht geven team en trainers aan dat deze beslissing in alle openheid en goed overleg gemaakt is en dat de focus volledig ligt op dit seizoen. Gezamenlijk willen ze strijden voor het kampioenschap in de Topdivisie. Dat zou een prachtige afsluiting zijn van een unieke periode voor zowel de club, het team als de trainers!

Het bestuur van AVV Keistad gaat samen met het team op zoek naar een nieuwe trainer.

gh @ VoV.  Bron persbericht op website AVV Keistad. Foto idem