AVV Keistad verliest nipt in Elburg

VoV, 23-01-2018. 5:10 uur.  Afgelopen zaterdag stond de lastige uitwedstrijd tegen EVV uit Elburg op het programma. De laatste jaren is het altijd lastig gebleken om daar te winnen. Zodoende probeerde coach Marcel Ruijterlinde zijn team er goed van te doordringen dat er met veel energie aan de wedstrijd gestart moest worden.

De eerste set werd begonnen met Djim Baas, Joost de Mie, Tom Slaghekke, Thijs Besseling, Martijn Krimp, René van der Lugt en libero Joeri Hazelaar, maar begon helaas niet zoals gehoopt. Er werden veel individuele fouten gemaakt aan de kant van Keistad en daarmee werd er al snel tegen een behoorlijke achterstand aangekeken. Er volgde een time out waarin nogmaals werd benadrukt dat er meer energie en overtuiging in het spel moest komen. Dit gebeurde daarna ook waardoor Keistad weer op gelijke hoogte kwam. Helaas wist Keistad niet door te drukken en kwam het zodoende boven de twintig alsnog op achterstand. Met een dubbele wissel probeerde Marcel Ruijterlinde dit nog om te draaien maar dat mocht helaas niet baten. De eerste set ging met 25-21 naar Elburg.

De 2e set werd gestart met Jurgen de Graaf op de diagonaal. Helaas bleek deze set een kopie van de set er voor. Op alle fronten kwam Keistad net iets te kort waardoor ook in deze set er constant tegen een achterstand werd aangekeken. EVV bleef passend goed overeind en kon daarmee zijn aanvallers goed bedienen. Keistad probeerde met een aantal wissels de set nog om te keren maar dat lukte helaas niet. EVV won deze set uiteindelijk met 25-19.

In de 3e set mocht Alwin Hendriks starten nadat hij langere tijd uit de roulatie is geweest door een enkelblessure. Keistad begon overtuigend en pakte direct een ruime voorsprong. De passing was beter op orde en de tactische afspraken werden goed uitgevoerd. Dit resulteerde in een overtuigende setwinst: 25-17 voor Keistad.

Met veel vertrouwen werd er gestart aan de 4e set. Ook in deze set werden de afspraken goed nagekomen en daarmee werd het spel van EVV ontregeld. Alle aanvallers begonnen hun puntjes mee te pakken en daarmee werd ook deze set ruim gewonnen: 25-18 voor Keistad.

De wedstrijd was weer helemaal open en het publiek in Elburg kreeg ook de smaak te pakken. Uit het niets werd er ergens een trommel vandaan getoverd en kwam er behoorlijk veel kabaal van de tribune. Beide teams wilde per se winnen en dit was ook terug te zien in het spel. Er was veel strijd en er werden mooie punten gemaakt. Bij 8-7 in het voordeel van Elburg werd er van kant gewisseld. Beide teams kregen een matchpoint, helaas was het Elburg dat aan het langste einde trok. Met 18-16 ging de 5e set naar EVV.

Helaas niet het gewenste resultaat maar wel goed om te zien dat het team zich heeft terug geknokt in de wedstrijd. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Sudosa Desto uit Assen op het programma. Wij zijn jullie allemaal graag om 19.15 uur in Sporthal Midland.

gh @ VoV, bron persbericht AVV Keistad. Foto Jan van den Noort.