Vier keer 4-0 op een rij van WSV!

VoV, 23-01-2018. 5:03 uur.  Afgelopen zaterdag stond de derby WSV – Dash Vorden op het programma, een soort Feyenoord-Ajax van volleyballend Achterhoek. Ook ditmaal waren er van beide kampen weer veel toeschouwers gekomen naar de Kei in Warnsveld, waar WSV revanche wilde nemen van de eerdere nederlaag (3-1) in Vorden.

De messen waren geslepen, de tactieken bepaald en Dash begon direct goed met een ace in de eerste set over de WSV libero heen. Gniffelende gezichten aan Dash kant, want zij waren vast van plan om Marloes van Gaalen wederom flink onder druk te zetten net als in de heen wedstrijd waar Marloes niet haar beste wedstrijd had gespeeld. Het bleef voor Dash bij die ene succesvolle bal op Marloes. Of er werd zo scherp geserveerd dat ze uit gingen of Marloes legde de bal panklaar bij de spelverdeelster van WSV. Dat de stand aan het begin van de set lang gelijk op ging was te wijten aan het feit dat de opslag van WSV ook haperde. Beide ploegen wilden zo scherp mogelijk serveren. Toen dat iets preciezer gebeurde ontspon zich een interessant duel, met name op het midden.

Dash heeft een supersnelle middenaanval die nagenoeg werd lamgelegd door het keurige committ blokwerk van WSV. Daarom verplaatste de wedstrijd naar de buiten kanten en de “pipe”. Aan de buitenkanten ging de strijd lang gelijk op, op de “pipe” was WSV souverein en met name Lauri Luijken knalde er lekker op los. Dash won enkele lange rally ’s en zo werd de stand in de eerste set 25-20 voor de thuis ploeg.

De tweede en derde set gaven een zelfde beeld te zien, maar Dash bleef langer meedoen door wat daadkrachtiger aan de buitenkanten de aanval te plaatsen en ook iets slimmer te zijn met de strategische ballen. Het antwoord van WSV kwam op het midden en daar had Dash nauwelijks vat op. Twee maal 25-23 waren het resultaat, wedstrijd gespeeld in het voordeel van WSV. In de tweede set viel het doek voor libero Marloes van Gaalen. Zij viel uit door een kuitblessure en werd passend uitstekend vervangen door “verdedigende” libero Merle Bouwmeester.

De vierde set bleek een formaliteit. Coach Tjarko Muis van Dash durfde het aan om de vaste diagonaal als passer-loper in te zetten en dat bleek geen goede keuze. Steevast kwam zij onder vuur te liggen van de harde goed geplaatste opslagen. Voeg daar aan toe de uitstekende blokkering van WSV en de 25-9 in de vierde set was niet eens geflatteerd. Over de wedstrijd werd door speelsters nog lang na gesproken !

Weer vijf punten, de 4e op rij (een WSV-record), en daardoor een verdiende derde plaats op de ranglijst met 43 uit 13, net zoveel als Set-Up uit Ootmarsum, maar WSV heeft een iets beter set gemiddelde.

Zaterdag 27-01 gaan de ploeg naar Zwolle 2, een team, dat  de laatste weken een keurige 7e plaats heeft bereikt door enkele spraakmakende overwinningen op een rij te behalen. WSV is gewaarschuwd !