B-Poule: VoCASA wint en SSS verliest

VoV, 17-03-2024. 8:10 uur. Bij de mannen in de Eredivisie werd er gisteren alleen in de B-Poule gespeeld. SSS Barneveld ontving Sliedrecht Sport en VoCASA was gastteam voor ZVH. Sliedrecht heeft het ticket voor de tussenronden inmiddels op zak, tegenstander SSS is een kanshebber.

Sliedrecht Sport moest de eerste set aan SSS laten, de vroege zeven punten achterstand bij 12-5 kregen ze niet meer van de borden en via 18-14 en 22-18 ging de winst naar de thuisploeg. In set twee kon SSS vanuit achterstand (1-6, 7-10) bij 15-15 op gelijke hoogte komen, maar daarna besliste de serie naar 15-21 de set, die met 19-25 naar Sliedrecht ging.

De derde set was met 17-25 voor de gasten, waarna SSS in de vierde tot 10-10 bij kon blijven, en tot 20-22 op minimaal verschil kon blijven volgen, maar toen via een driepunter naar een 20-25 nederlaag werd gespeeld.

Door deze zege is Sliedrecht Sport zeker van de eerste plaats in de B-Poule.

De andere kanshebber voor een tussenronde ticket is VoCASA, dat gisteravond tegen ZVH speelde. De eerste twee sets werden met 17-25 en 19-25 vrij eenvoudig door de ploeg uit Nijmegen gewonnen. In de derde set waren er na 21-23 bij 24-23, 25-24, 26-25 en 27-26 vier matchpoints nodig om de wedstrijd met 3-0 in hun voordeel te beslissen.

De stand is nu:

• 01> Sliedrecht Sport 6-22
  • 02> VoCASA 6-11
  • 03> SSS 5-8
  • 04> PDK 5-7
  • 05> ZVH 6-4

Voor vandaag staan de wedstrijden in de A-Poule in de agenda. Om 14:30 uur begint SV Dynamo vs. Orion en om 15:00 uur Lycurgus vs. VC Limax.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto VoCASA.

Noot: Op de Nevobo site ontbraken de uitslagen en persoonlijke scores. We kunnen dus helaas geen topscorers en punten per onderdeel vermelden.