Sudosa-Desto wint in Zwolle.

VoV, 17-03-2024. 8:00 uur. In de A-poule werd gisteravond VC Zwolle vs. Sudosa-Desto gespeeld. Beide teams staan op geruime achterstand van Apollo 8 en VC Sneek en zijn heel ver verwijderd van een kans op rechtstreekse plaatsing voor de halve finale. Waarschijnlijk zijn zij de teams die vanuit de A-poule in de tussenronde instromen.

Hun onderlinge confrontatie gisteren werd een 1-3 zege voor Sudosa-Desto. Via de setstanden 20-25, 17-25, 25-23 en 26-28. Sudosa-Desto was in de eerste twee sets de duidelijk bovenliggende partij met na 13-13 in de openingsset een serie naar 13-17, die ze via 16-20 in setwinst veranderden. In de tweede set was het verschil bij 16-21 ook al duidelijk en behielden de gasten dat voordeel.

Zwolle wist de wedstrijd naar vier sets te brengen door na 10-11 in de derde set het initiatief te pakken (14-11) en dat niet meer af te staan. Via 22-16 werd het 25-23. De thuisploeg kreeg in de vierde set bij 24-23 en 25-24 kansen op een tiebreak, maar benutte die niet. Sudosa slaagde er niet in om op 25-26 de wedstrijd in het slot te gooien, maar deed dat bij de volgende gelegenheid op 26-27 wel.

De stand is nu in de A-poule:

• 01> Apollo 8 3-10
  • 02> VC Sneek 3-9
  • 03> Sudosa-Desto 4-6
  • 04> VC Zwolle 4-2.

Voor vandaag staat om 14:30 uur in Borne Apollo 8 vs. VC Sneek op het programma.

gh @ Vizier op Volleybal. Teamfoto Sudosa-Desto.

Noot: Daar de Nevobo website op dit moment niet is bijgewerkt met de uitslagen en persoonlijke scores van de Eredivisie kunnen we helaas geen topscores en scores per onderdeel vermelden bij de wedstrijden.