Vizier op volleybal

 

Beachduo van Driel-Schoon scoort in Limburg

VoV, 19-03-2019. 12:35 uur.  Het beachvolleybalduo Emi van Driel – Raïsa Schoon heeft de Masita Limburg Beach Open op hun naam geschreven. Zij deden dit door in de finale het onder de vlag van Beach Team Nederland uitkomende team Katja Stam-Julia Wouters met duidelijke cijfers (21-17 en 21-11) te verslaan.

Dat het goud naar het team van de Kadijk Beach University zou gaan was vooraf zeker geen uitgemaakte zaak. Het was immers onduidelijk hoe de teams uit de wintermaanden zouden komen, en wat de resultaten zouden zijn van hun trainingsarbeid in deze periode.

In het Ben Mesters Beach & Sports Centre in Heerlen was er een uitstekende gelegenheid om de krachten te meten. Tijdens het professioneel en strak georganiseerde Masita Limburg Beach Open speelden acht damesteams in het met 1.500 euro prijzengeld gedoteerde toernooi om de hoogste eer. Uit een mooi deelnemersveld van talenten en ervaren teams behaalde het team Floor Berden-Juliette van Duijnhoven het brons. Het nieuwe team Mexime van Driel – Iris Reinders, voor het eerst samen spelend, eindigde net naast het podium.

Dit toernooi vormde tevens een uitstekende promotie voor het beachvolleybal in Zuid-Limburg. Mede dankzij veel media aandacht zijn heel veel mensen geïnformeerd over deze mooie sport, die een vervolg krijgt met de DELA Eredivisie Beachvolleybal, in het weekend van 18 en 19 mei in Heerlen.

gh @ VoV, persbericht en foto via René van der Giessen. KBU.