Vizier op volleybal

 

Voltena pakt volle winst tegen WSV

VoV, 19-03-2019. 12:25 uur. Afgelopen zaterdag kwamen de meiden uit Warnsveld op bezoek in Werkendam. Een belangrijke wedstrijd voor IMS/Voltena D1, omdat ze, als ze hier winnen, de kans op degradatie uitsluiten. Daarnaast had IMS/Voltena iets goed te maken na het verlies in Groningen vorig weekend. Dit deden ze uitstekend. Een overtuigende 3-0 winst was het eindresultaat.

De teams gingen gelijk op aan het begin van de eerste set. Aan beide kanten werd er hard gewerkt en mooie ballen van de grond gehaald. Richting het einde van de set zetten de Werkendamse meiden een eindsprint in, waardoor de eerste set alsnog redelijk ruim gewonnen werd. (25-17)

De tweede set leek WSV iets beter in het spel te komen. Hierdoor kwam IMS/Voltena even tegen een achterstand aan te lopen. Dit was gelukkig een gat dat nog makkelijk te dichten was en dit deden de meiden dan ook met mooie services en verdedigingen. De pass was onder controle en de bal werd weer makkelijker gescoord. Hierdoor won IMS/Voltena ook deze set vrij overtuigend. (25-19)

De derde set ging IMS/Voltena hard van start. De meiden waren fel en vastberaden ook deze set overtuigend binnen te halen. Dit leverde mooie acties op en vooral hele goede service series. In deze set mocht ook Jill Weeda nog even haar volleybal skills laten zien. Bij haar debuut had ze helaas geen bal aan geraakt, maar deze wedstrijd konden we van haar mooie passjes en verdedigingen genieten.

Ook Anique Tavenier maakte haar debuut in de Topdivisie. Met een zeer strakke floatserve zette ze WSV D1 goed onder druk! Zo kwam ook de 3-0 winst in de derde set tot stand. Echt teamplay hebben de Werkendamse meiden laten zien. Dit belooft wat voor de volgende wedstrijden! Ben jij erbij?! Aankomende zondag speelt IMS/Voltena D1 tegen de koploper, Peelpush D1 in de Korref in Meijel. De wedstrijd begint om 15.30 uur.

gh @ VoV, verslag door Mexime van Driel, foto Ron Dekker.