Vizier op volleybal

 

Beide NL- duo’s uitgeschakeld in Doha

VoV, 15-03-2019. 5:15 uur. Gistermorgen vroeg Nederlandse tijd speelden in Doha, Quatar, de duo’s Brouwer / Meeuwsen en Varenhorst / van de Velde tegen elkaar. Beide duo’s hadden de poulefase overleefd.  Brouwer / Meeuwsen via winst en verlies, hun BTN – collega’s via verlies en winst. In de tussenronde voor de achtste finale was het lot Nederland gunstig / ongunstig gezind. De BTN duo’s moesten tegen elkaar, dat gaf de zekerheid van één team in de volgende ronde. Een gulden middenweg tussen vreugde (beide door) en verdriet (beide uitgeschakeld)

In de eerste set waren Brouwer / Meeuwsen de dicterende ploeg. Ze stonden vanaf het begin (5-1) voor, bouwden dit uit naar zes punten verschil bij 8-2 en 9-3 en hielden na de 10-6 op de side out steeds minimaal drie punten voorsprong. De technische time out was bij 12-9, de vijfde veldwissel bij 19-16. Met 21-17 werd de eerste set een prooi voor hen.

In de tweede set was het begin als voorheen. De 8-5 werd door Varenhorst / van de Velde echter veranderd in 8-9 en vanaf dat moment dicteerde het nieuw gevormde BTN duo het gebeuren binnen de lijnen, Ze kwamen tot aan de finish niet één keer meer op achterstand. Bij 12-13 was er minimaal verschil, maar dat werd ook rap weer 13-16 en 14-19. Met 15-21 brachten de setstand op 1-1.

Brouwer / Meeuwsen leken in de tiebreak op winst af te koersen. Bij de veldwissels 3-2, 6-4, 8-7 en 11-9 hadden ze steeds een kleine voorsprong. Varenhorst / van de Velde sloegen hun slag na de 11-9 tussenstand, ze maakten 11-11 en 12-14. Op de side out wonnen ze met 13-15 en stuurden zo de winnaars van vorig jaar vroegtijdig naar huis.

In de achtste finale speelden Varenhorst / van de Velde tegen Lucena / Dalhausser. Dit duo was maar net een klein maatje te groot voor de Nederlanders. Met twee keer 21-19 was voor hen de achtste finale het eindstation van het toernooi.

Varenhorst en Van de Velde eindigden op de negende plek op de Katara Beachvolleybal Cup en dat is voor een debuut een mooie prestatie. Ze verzamelden in Qatar meten 400 rankingpunten. Varenhorst keek terug op het toernooi.

“Ik ben blij dat het seizoen nu voor mij ook gestart is en ik weer lekker mag spelen. We hebben een goede basis om van hieruit te gaan presteren. Het schort ons nog net aan vastigheid en afstemming samen. Aan de andere kant hebben we direct sterk en voluit gespeeld.”

gh @ Vizier op Volleybal. bron o.a. Nevobo. Foto FIVB.