Vizier op volleybal

 

Bekende winnaars bij Eredivisie Tilburg

VoV, 02-08-2021. 4:41 uur. Met alle (beach)volleybalgeweld bij de Olympische Spelen, waar de dromen over een hoge eindnotering voor de Nederlandse beachduo’s achterwege bleef, zouden we bijna vergeten dat er in eigen land ook nog een Eredivisie Beach gespeeld wordt. Afgelopen weekend waren de duo’s te gast in Tilburg, terug op Nederlandse bodem waren Boermans/ de Groot, die na hun succes in Gstaad even een wedstrijdpauze hadden genomen.

Het duo maakte een winnend rentree in de Eredivisie. Zonder set verlies sloegen ze zich  door de poulefase, de kwart en halve finales en kwamen in de finale Dirk Boehlé/ Mart van Werkhoven tegen, die eerder in Heerenveen en Utrecht zegevierden. Ook zij waren zonder set verlies tot de finale doorgedrongen.

De eindstrijd werd in drie sets beslist, met een bijzonder spannende ontknoping in de tiebreak, nadat beide teams zich daarvoor met 21-19 en 16-21 de sterkste hadden getoond. Na de normale lengte van de derde set viel de beslissing in het voordeel van Boermans/ de Groot, met 18-20 schreven zij Tilburg op hun naam.

De strijd om het brons was met 2-0 (14, 11) voor Rik Damen/ Sam van der Loo, die het duo Bart van Gilst/ Pieter Glerum geen kans gaven. En zich daarmee prima herstelden van de met 21-12 en 21-16 verloren halve finale tegen Boehlé/ van Werkhoven. In de kwartfinale hadden ze eerder Luini/Nijeboer, de winnaars van vorige week, uitgeschakeld

Bij de dames legde het duo Bekhuis/ Everaert de weg naar de finale af met 1-2 en 0-2 gewonnen partijen in de poulefase, waarna ze via twee keer 2-0 in de kwart en halve finale, waarin de sets tegen Knol Poiesz met 21-13 en 21-10 werden gewonnen, overeind bleven. De andere finalist, Brecht en Emma Piersma, was in de halve finale met 2-1 te sterk voor het tweetal Driessen/ Smit, daarvoor hadden ze drie keer een 2-0 zege in poulefase en kwartfinale laten noteren.

Tilburgs goud ging naar Brecht en Emma Piersma, zij waren in de finale met 2-1 te sterk voor Wies Bekhuis/ Nadine Everaert. Met 15-21 maakte het Piersma-duo de 23-21 nederlaag uit de eerste set ongedaan en die winnende formule gaven ze in de derde set een vervolg met 7-15 winst.

Het brons in Tilburg ging naar Annemieke Driessen/ Jessica Smit, die met 1-2 via de setstanden 9-21, 21-15 en 6-15 de baas bleven over Sarah Knol/ Desy Poiesz.

Volgend weekend verplaatst de Eredivisie zich naar Groningen en daarna wordt Almelo aangedaan.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s FIVB en Eredivisie Beach.