Vizier op volleybal

 

Beker koorts in Sliedrecht en Doetinchem

VoV, 09-01-2018. 6:13 uur. Zoals u hebt kunnen lezen in een eerder artikel vandaag spelen de dames van Sliedrecht Sport morgenavond de return voor de CEV Cup tegen de Franse koploper Béziers. En gaan de mannen in de halve finale van de Nationale Beker proberen om tegen SV Land Taurus de finale te halen. Die wedstrijd begint om 20.00 uur in Sporthal de Kruisboog in Houten! Beetje zonde dat de fans moeten kiezen tussen de Basis en de Kruisboog.

Op weg naar de halve finale schakelde Sliedrecht eerst Draisma Dynamo uit en was daarna ook te sterk voor Topvolleybal Zwolle. De winst in de oefenpartij tegen SSS was de derde zege in korte tijd tegen een hoger spelende ploeg.

Ter voorbereiding op deze halve finale oefende de Topdivisionist, ze zijn koploper, thuis op 6 januari tegen Advisie / SSS uit Barneveld, dat dus ook in de Eredivisie uitkomt en daarin één plaatsje boven Taurus staat.  Zo snel mogelijk weer in het ritme van voor de winterstop komen, was de opzet van het oefenpotje en dat lukte prima.

De selectie van Paul van de Ven won, na een aarzelend begin, met 3-0 via de setstanden 27-25, 25-18, 25-16 en kan met een groot portie zelfvertrouwen in de tas afreizen naar Houten. De extra vierde set werd overigens wel met 13-25 verloren, maar toen was de spanning bij de thuisploeg van de ketel af, laten we maar zeggen.

De return is op 24 januari om 19:30 uur in sporthal De Basis in Sliedrecht.

De tweede wedstrijd in de halve finale om de Nevobo beker gaat tussen de nummers één en twee van de Eredivisie. In Doetinchem staan ‘alweer’ Seesing Personeel Orion en Abiant Lycurgus tegenover elkaar. Alweer omdat ze afgelopen zaterdag nog voor de competitie tegen elkaar speelden. Die wedstrijd won Lycurgus met 2-3, middels een knappe comeback konden ze de 2-0 achterstand nog in een zege omzetten. En daarmee bleven ze ongeslagen in de competitie.

Dat het ook anders kan bewees Orion bij het Topvolleybal Toernooi in Almelo, waar ze de Groningers met 3-0 ruim de baas bleven, enkele weken daarvoor had Lycurgus in Groningen laten zien dat zij via een 3-0 zege veel sterker waren dan de Doetinchemmers.  Laten we het er maar op houden dat het alle kanten op kan, voor beide teams ook zeer zeker de goede.

Ook hier is de return op 24 januari aanstaande. Dan staan de ploegen in het Topsportcentrum Alfacollege om 19:30 weer tegenover elkaar.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Hans van Dijk.