Vizier op volleybal

 

VC Sneek staat voor loodzware week

VoV, 09-01-2018. 6:04 uur. Voor VC Sneek is gisteren een zware volleybalweek begonnen. De ploeg van Petra Groenland vertrok met een bus vol supporters naar Schiphol om vanaf daar naar Cremona te reizen  voor de return in de CEV Cup in het Palazzo Sello Sport Mario Radi tegen Pomi Casalmaggiore.

Dat het loodzwaar zal worden om deze ronde te overleven mag na de 0-3 thuisnederlaag wel duidelijk zijn, jammer dat Sneek zich in de thuiswedstrijd niet beloonde met winst in de tweede set (24-26 verlies). In de twee andere sets waren de gasten toen met 18-25 en 14-25 een maatje te groot.

Pomi Casalmaggiore had nog geen best seizoen in de Italiaanse competitie en behaalde tot afgelopen zondag slechts een tweetal zeges in tien wedstrijden. Het lijkt erop dat die periode met de thuiswedstrijd tegen subtopper Scandicci werd beëindigd. De 3-1 zege is een voortegen dat het wellicht weer een stuk beter gaat worden.

Zoals bekend veronderstelt is Oranje aanvoerdster Maret Balkestein – Grothues in de winterstop van Chemik Police in Polen naar  de Italiaanse ploeg overgestapt, of zij speelt moeten we nog even afwachten, ze staat wel met rugnummer 6 op de speelsterlijst. Voor VC Sneek zal het zoveel uitmaken of ze wel of niet van de partij is. Sneek heeft een 0-3 of 1-3 zege nodig om een Golden Set af te dwingen, en zal die dan moeten winnen om door te gaan naar de achtste finales.

De wedstrijd tussen Casalmaggiore en Sneek is morgenavond vanaf 20:30 uur te volgen op Laola.tv

Donderdag begint de reis in tegenovergestelde richting terug naar huis. En dan gaat de ploeg zaterdag weer de bus in voor hun uitwedstrijd in de competitie tegen koploper Sliedrecht Sport. Of het reizen, het spelen in Italië en het niet kunnen trainen op de reisdagen dan van invloed zal zijn op de prestaties van de ploeg in deze vaderlandse topper zullen we dan gaan zien.

Let wel Sliedrecht Sport speelt ook Europees morgenavond, maar hoeft daarvoor niet ‘het land uit’ en kan in de Basis, ze beginnen om 19:30 uur, hun duel tegen Béziers afwerken. Ook Sliedrecht heeft een 3-0 of 3-1 nodig voor een Golden Set.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV.