Bekerstunt Keistad H1 vs topdivisieteam

VoV, 24-10-2017. 6:10 uur. Afgelopen zaterdag is het de mannen van AVV Keistad H1 gelukt om te stunten in de tweede ronde van de Nationale Beker. Het team van coaches Marcel Ruijterlinde en Michiel Bakker wist in de eerste wedstrijd te winnen met 3-0 van Velo uit Wateringen dat ook uit komt in de eerste divisie. Ook de tweede wedstrijd wisten de mannen uit Amersfoort op een overtuigende manier te winnen door CAS-CRM/ZVH uit Zevenhuizen te verslaan met 3-1. Een geweldige prestatie tegen een team dat speelt in de topdivisie.

Konden de mannen van Keistad de vorm van de afgelopen week meenemen in deze bekerronde? Dat moesten ze als eerste laten zien tegen Velo. Beide ploegen begonnen goed aan de eerste set. Met veel enthousiasme en gedrevenheid werden er mooie punten gescoord door beide ploegen. Het bleef tot het einde van de eerste set spannend maar toen Keistad de twintig punten bereikte ging het gas er met een goede blokkering en een goede services vol op en werd de eerste set binnen gehaald. Keistad liet zien dat er voor Velo niet veel te halen viel in deze wedstrijd. De tweede en derde set werden overtuigend gewonnen door de mannen van Keistad en de eerste wedstrijd eindigde met een 3-0 overwinning.

De mannen van Keistad konden zich gaan voorbereiden op de volgende wedstrijd tegen CAS-CRM/ZVH. Dit zou een veel zwaardere wedstrijd gaan worden tegen de ploeg uit de topdivisie. Keistad kon eerst kijken wat CAS-CRM/ZVH zou doen tegen Velo. Velo speelde goed tegen CAS-CRM/ZVH en het leek wel of de topdivisie ploeg nog even moest inkomen in sporthal Midland. Er werd uiteindelijk nipt gewonnen door CAS-CRM/ZVH met 3-2.

Het beloofde een spannende wedstrijd te worden. De winnaar van deze wedstrijd zou naar de volgende ronde van de beker gaan. In een goed gevulde sporthal Midland begon Keistad met dezelfde mensen in het veld als tegen Velo aan de wedstrijd tegen CAS-CRM/ZVH. Djim Baas, Jurgen de Graaf, René van der Lugt, Joost de Mie, Tom Slaghekke, Alwin Hendriks en Joeri Hazelaar.

Keistad kwam minder makkelijk tot scoren. En met een klein verschil wist CAS-CRM/ZVH de eerste set binnen te halen met 25-21. In de tweede set kwam Mark Remmerswaal erin op de spelverdelers positie voor Djim Baas. De mannen uit Amersfoort gooiden er wat extra druk op met de services en daar hadden de bezoekers uit Zevenhuizen veel moeite mee. Keistad stond de hele set een aantal punten voor en met een eindstand van 18-25 stond het weer gelijk in sets.

Dit niveau wist Keistad in de derde en vierde set goed vastgehouden. Joeri Hazelaar, Alwin Hendriks en Joost de Mie hadden het verdedigend en passend goed voor elkaar. En blokkerend waren René van der Lugt en Tom Slaghekke niet te stoppen. Mooie aanvalspunten werden gemaakt door diagonaal speler Jurgen de Graaf op aangeven van Mark Remmerswaal die een goede wedstrijd speelde.

De mannen uit Amersfoort bleven erg goed serveren en gaven CAS-CRM/ZVH geen kans om nog terug te komen van een ruime voorsprong voor Keistad.  En met 21-25 in de derde set en een klinkende 13-25 in de vierde set was de bekerstunt een feit. Nu gaat de loting bepalen welke ploeg de volgende tegenstander is in de Nationale Beker. Dit zal een ploeg uit de eredivisie worden dus dat beloofd weer een mooie wedstrijd te worden voor de mannen van Keistad.

Volgende week zaterdag is Voorsterslag/VC Zwolle H2 de volgende tegenstander die naar Amersfoort komt. Dit is weer een competitie wedstrijd en we hopen dat het dan weer een feestje word in sporthal Midland.

AVV Keistad – Velo (3-0; 25-21, 25-13, 25-16)

CAS-CRM/ZVH – AVV Keistad (1-3; 25-21, 18-25, 21-25, 13-25)

gh @ VoV, persbericht AVV Keistad. Verslag René van der Lugt. Foto Jan van den Noort.