Peelpush D2 afgedroogd, maar veel geleerd

VoV, 24-10-2017. 6:15 uur. Afgelopen zaterdag vertrokken we met een ons team naar Nieuwendijk om daar tegen Voltena te spelen. We kenden het team nog van vorig jaar, we verloren destijds met 3-2 en vervolgens werd Voltena kampioen en promoveerden ze naar de 1e divisie.

Op bezoek bij de koploper moesten we improviseren. Emma werd weer spelverdeler en Guusje nam het liberowerk voor haar rekening. Vanaf het begin stonden we behoorlijk onder druk, de tegenstander had veel servicedruk en al snel liepen ze uit naar een 7-0 voorsprong! Langzamerhand kwamen we in ons eigen spel en via 12-3 achter kwamen we terug naar 18-16. Dat had veel kracht gekost en toen Voltena er een schepje bovenop deed,was de set in een mum van tijd gespeeld 25-19.

In de tweede set een zelfde spelbeeld teveel pasfouten en te weinig power en snelheid in de aanval. Ook door het midden kregen we weinig kansen. De ruime voorsprong was er steeds voor Voltena en met 25-19 werd de set verloren. Was het alleen maar kommer en kwel, zeker niet, we wisselden goede momenten teveel af met eigen fouten, waardoor we ook niet echt in de wedstrijd kwamen. Steeds als we dichterbij kwamen konden we de druk er niet ophouden en konden zij met goed aanvalsspel makkelijk punten scoren. Over de derde en vierde set kunnen we vooral heel kort zijn: 25-12 en 25-13!

Afgedroogd, veel geleerd en vooral de dingen die wel goed gingen onthouden, niet te snel onze koppies laten hangen en als team blijven spelen. Dat is ook wel een positief punt, we zijn blijven knokken en hebben vooral samen er het beste van gemaakt. We moeten ook niet vergeten dat we in de 1e divisie spelen en dat verliezen er zeker bij hoort.

We gingen uiteindelijk toch met een goed gevoel naar huis en na een bezoek van spelers en supporters aan een restaurant met gele en rode letters, hebben we beloofd in de volgende thuiswedstrijd er weer vol voor te gaan. Komende week even bijkomen, maar dan 4 november 16.00 uur thuis tegen Wik uit Groot Ammers. Hebben we daar niet nog een appeltje mee te schillen? Tot dan!

gh @ VoV, verslag van Emma Jenneskens, Peelpush dames 2.