Vizier op volleybal

 

Bekerstunt Sliedrecht Sport Dames2 vs. Voltena

VoV, 20-01-2022. 4:44 uur.  Bij Sliedrecht Sport Dames 2 vs. Voltena speelde ook een Topdivisionist tegen een ploeg uit de Eredivisie. Voltena staat momenteel daarin op de voorlaatste plaats. Teams kennen elkaar nog van vorig seizoen, toen Voltena ook nog Topdivisionist was. Of, dat is mogelijk ook niet waar omdat dat seizoen toen voor Voltena wel een heel bijzondere was, waarin ze geen enkele wedstrijd speelden.

In een spannende vijfsetter bleef Sliedrecht Sport Dames 2, dat voor de gelegenheid Mariska Koster en Pamela Domselaar aan de ploeg had toegevoegd, Voltena de baas. Daar leek het na twee sets nog niet op, Voltena had daarin twee keer het beste van het spel en kwam op een 0-2 voorsprong in sets. Beide keren ging de winst met 21-25 naar de ploeg uit de Eredivisie.

Sliedrecht Sport Dames 2, met oud Set-Up speelster Marloes Hesselink in de selectie, was in de derde set veel beter bij de les. Ze kwamen ook steeds beter in het spel, speelden fanatiek en gedreven en hielden de druk er aanvallend en serverend stevig op bij Voltena. Dat resulteerde in een vlotte voorsprong (0-4) die gaande de set steeds verder werd uitgebouwd, wellicht ook omdat bij Voltena na de 0-2 in sets iets aan scherpte ontbrak. Sliedrecht had bij 13-20 de zege voor het grijpen en tastte ook niet mis. Met 16-25 dwongen ze een vierde set af.

In de vierde set moest trainer/ coach Elroy Bezemer Sliedrecht Sport Dames2 bij 1-5 al naar de kant halen, de scherpte ontbrak en Voltena herpakte zich, kwam beter in de wedstrijd. De inhaalrace werd met een blokpunt voor de 12-12 tussenstand afgesloten, de prikbal zette Sliedrecht op voorsprong (13-12).  Op de side out ging de stand naar 16-16, een blok van Solfee Postma maakte 19-16, bij 20-20 ging de strijd om de big points van start.

Dagmar Mourits sloeg 21-20 op het scorebord, met een ace draaide Voltena de score om naar 21-22, waarop Sliedrecht Sport voor de tweede keer de time out inging. Blijkbaar had Sliedrecht die pauze nodig, want met vier punten op rij en met Dagmar Mourits aan serve dwongen ze vervolgens met 25-22 de tiebreak af.

Ook in de vijfde set was er aan spanning geen gebrek. Maar het leek alsof de Topdivisionist daar het beste mee om kon gaan. Voltena moest bij 5-2 (na 2-2) de time out in, herstelde zich en kwam via o.a. een score van Lynn van Mill terug naar 6-6. Bij 8-6 werd er van speelhelft gewisseld. De eerste twee punten daarna waren ook voor Sliedrecht D2, waarop Voltena voor de tweede keer de time out inging. En ook na die pauze scoorde Sliedrecht weer het eerste punt (11-6)

Met twee snelle mid aanvallen en een aanvallende fout van Voltena kreeg Sliedrecht bij 14-7 genoeg matchpoints om er één van te benutten. Voltena lukte het om drie matchpoints ongedaan te maken, voordat Dagmar Mourits de genadeklap voor de 15-10 en 3-2 uitdeelde.

Sliedrecht Sport Dames 2 is dus door naar de achtste finale. Daarin spelen ze tegen de winnaar van Ledûb vs. Eurosped.

Voor vanavond staat de ontmoeting tussen Donitas en SV Dynamo op het programma. Qua niveau van hetzelfde laken een pak. Ook deze ploegen speelden vorig seizoen in de Topdivisie tegen elkaar, SV Dynamo ging via de zij-instroom naar de Eredivisie en Donitas bleef ‘gewoon’ topdivisionist. Zaterdag volgt dan de rest van het tussenprogramma. Daarover later meer.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s website Sliedrecht Sport door Pim Waslander.