Vizier op volleybal

 

Set-Up ’65 via Alterno door in de beker

VoV, 20-01-2022. 4:35 uur. Gisteravond werden de eerste twee wedstrijden in de tussenronde voor de Nevobo beker gespeeld, waarmee de winnaars zich een plek in de achtste finale kunnen verdienen. In deze tussenronde komen uit de nummers 9 t/m 13 van de met Team 22 geschoonde stand per eind december in de Eredivisie en de teams die eerder de eerste twee rondes van de bekercompetitie hebben overleefd uit.  Alterno speelde gisteravond tegen Set-Up ’65.

Alterno vs. Set-Up ’65 ging tussen de Topdivisionist uit Apeldoorn en de hekkensluiter van de Eredivisie uit Ootmarsum. Dit duel zou het niveauverschil tussen de hoogste en op één na hoogste competitie in ons land kunnen bekrachtigen. En deed dat ook, want de gasten uit Ootmarsum pakten met 0-3 hun eerste zege van dit seizoen.

Jorieke Bodde sloeg vanaf de opslaglijn na de 5-5 het gaatje naar 5-10, Alterno kwam terug naar 9-10, maar verloor direct daarna ook weer de aansluiting (10-15). Set-Up bouwde het verschil verder uit naar 13-20, waarop trainer/ coach Wilfried Groothuis Alterno naar de kantlijn haalde. Zonder succes, met 16-25 kwam de 0-1 op het scorebord.

In de tweede set wisselden de teams regelmatig aan de leiding ( 6-5, 10-13, 17-16), maar na 17-17 was het deze keer Elyne Nijhuis die vanaf de servelijn het verschil maakte. Ze serveerde Set-Up naar 17-21, een verschil dat de gasten tot aan 20-24 vasthielden. Daarna zette Pien Vos de ploeg van Brahim Abchir op een 0-2 voorsprong.

In de derde set leek de wedstrijd gespeeld toen Set-Up na 4-6 en 7-13 op een 12-18 voorsprong kwam. Alterno wist echter niet van opgeven, dwong Set-Up bij 15-18 de time out in en scoorde daarna nog twee keer (17-18). De foutserve en een ace van Eline Nijhuis maakten 17-20. Blijkbaar kregen de zenuwen de overhand in de finale want de ene foutserve volgde de andere op tot aan 20-23. Een blokpunt zette Set-Up op matchpoint, de uitgeslagen aanval van Alterno bezorgde Set-Up de 21-25 set- en 0-3 wedstrijdwinst.

In de achtste finale speelt Set-Up tegen de winnaar van het duel Olhaco vs. Dinto. Twee teams die in de Tweede Divisie uitkomen.

Voor vanavond staat de ontmoeting tussen Donitas en SV Dynamo op het programma. Qua niveau van hetzelfde laken een pak. Deze ploegen speelden vorig seizoen in de Topdivisie nog tegen elkaar, SV Dynamo ging via de zij-instroom naar de Eredivisie en Donitas bleef ‘gewoon’ topdivisionist. Zaterdag volgt dan de rest van het tussenprogramma. Daarover later meer.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Rudy Biekart.