Bekerverslag Veracles D1, beter laat dan nooit!

VoV, 31-12-2022. 4:02 uur. Hieronder volgt nog het laatste wedstrijdverslag van 2022 op VoV. Betreft de bekerwedstrijd bij de dames tussen SSS Barneveld vs. Veracles.

Op donderdag 22 december reisden we helemaal af naar Barneveld voor de laatste wedstrijd van 2022. In de derde ronde van de beker namen we het tegen SSS Barneveld op en hebben we de winst mee teruggenomen naar Groningen.

Om 16.45 hadden we ons verzameld en voorbereid op de 2 uur lange rit naar Barneveld. Daarnaast mochten wij genieten van Iris Janssen en Maren Feunekes die ons wilden versterken. Ook werd Paul ondersteunt door Luuk Boone als assistent coach.

Eenmaal aangekomen in Barneveld maakten wij ons klaar voor de wedstrijd. Voorafgaand in de kleedkamer gaf Paul zijn speech voor de wedstrijd waarin hij nadrukkelijk benoemde om SSS niet te onderschatten en dat we ze vooral niet te licht mochten opvatten. SSS was een taaie ploeg en had in de vorige ronde van de beker ook gewonnen van twee teams uit de Topdivisie.

Na een voorspoedige start ontstond er een voorsprong van 4 punten (4-8), maar SSS gaf niet op en vocht terug. Dit leidde tot een ruime achterstand van ons (20-14), gelukkig wisten we de achterstand weer goed te maken en pakten we de set alsnog met 23-25.

Vervolgens begonnen we aan de tweede set, SSS gaf niet op en dat resulteerde in een achterstand voor ons (7-4). Gelukkig herpakten wij ons zelf op tijd en daardoor kwamen we op een voorsprong van 9-12. Deze voorsprong hebben we die set niet meer weggeven en Noelle Nelis heeft met een mooie bal de set binnengesleept (17-25).

De derde set liep gelijk op en konden we niet een grote voorsprong voor onszelf creëren. De serve van Silke bos zette ons op een puntje voorsprong op een stand van 20-21. Wies van Solkema werd ingewisseld op serve onder het mom van ´Als Wies serveert hebben we altijd een punt´, dit was zeker het geval en resulteerde in een stand van 21-24. Helaas werd de tweede serve van Wies geen directe punt en verloren we de rally en daardoor mocht SSS nog één keertje serveren. Door een foute serve van SSS hebben we de derde set en daarmee de winst binnengesleept.

We hebben het onszelf (vooral in set 1 en 3) af en toe best moeilijk gemaakt door veel fout te serveren, maar waren we steeds net op tijd wakker.

Gelukkig werd onze tegenstander voor de achtste finale al snel bekend, namelijk de dag erna. We gaan het de volgende ronde opnemen tegen Guts & Gusto Donitas! Wij hebben er super veel zin in en hopelijk zien we jullie in het groen tijdens deze wedstrijd!

gh @ VoV, verslag door Annemarie Venema, Veracles Dames 1. Foto Veracles.