Bekerwinst Ten Brinke Set-Up H1

VoV, 13-09-2021. 4:13 uur. Op zaterdagmiddag om 15:00 uur stond de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma. Een bekerwedstrijd (Nationale Beker Heren 1e Ronde A) tegen Side-Out Heren 1 in Slagharen. In de voorbereiding op het komende seizoen was al tegen Site-Out een oefenwedstrijd gespeeld.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd door de coach Peter Gaillard benadrukt dat er niet te makkelijk gedacht moest worden, ondanks dat er in de oefenwedstrijd van twee weken geleden niet heel veel tegenstand was.

In de eerste set werd dit advies opgevolgd en werd er goed volleybal gespeeld. Set-Up liep makkelijk weg bij de tegenstander en wonnen deze set met 14-25.

De tweede set gebeurde waar de coach voor had gewaakt. Na een gemakkelijke eerste set was de tegenstander erop gebrand om dit niet nog een keer te laten gebeuren. De focus werd minder bij Set-Up. Hierdoor kon de tegenstander in hun spel komen en de wedstrijd erg vertragen. Set-Up verloor daardoor met 25-23.

De derde set begon net zo slordig als de vorige. Na een vroege time-out bij een 1-4 achterstand werd wel duidelijk dat er iets moest veranderen. Er moest met meer beleving worden gespeeld. Dit advies werd opgevolgd en de achterstand was snel weer verdwenen. In deze set mocht ook Jorrit Brink aantreden voor zijn officiƫle debuut. De set werd uiteindelijk met 22-25 gewonnen.

In de laatste set was het verzet van de tegenstander snel gebroken. Door een vroege voorsprong zag je het geloof in een overwinning wegstromen bij Side-Out. Deze set werd uiteindelijk met 20-25 gewonnen, waardoor Set-Up een ronde verder is in de beker.

gh @ VoV, verslag en logo via Set-Up IJsselmuiden.