Geslaagde voorbereiding Zalsman Reflex H1

VoV, 13-09-2021. 10:30 uur. Yes, we mogen weer! Na een gek coronaseizoen hebben we alweer veel trainingsuren gemaakt! In ons team zijn een behoorlijk aantal wijzigingen. Libero Niels Lipke volleybalt volgend seizoen in de eredivisie bij Taurus uit Houten. Passer-loper Aron Janssen is terug naar zijn oude club CSV Zwolle. Setter Friso Buiter is ook terug naar zijn oude club, VVH Harderwijk. Passer-loper Lars Bergman en diagonaal Willem-Maarten Heins zijn beide gestopt. Bedankt voor jullie inzet in de afgelopen seizoen(en) mannen!

Nieuwe spelers zijn Laurens Kamphuis (passer-loper) en Jarno van der Weerd (setter), deze mannen speelden al in het tweede van Reflex en hebben vorig seizoen gespeeld bij  EVV Elburg.

Oefenwedstrijd 1: thuis tegen Dynamo 2: Op zaterdag 21 augustus stond de eerste oefenwedstrijd op de planning. Na twee weken met een bijna volledige selectie te hebben getraind, startten we met een oefenwedstrijd tegen Dynamo 2. Het was een heel wisselende wedstrijd. Aan beide kanten veel eigen fouten, voornamelijk servicefouten. Daarnaast was het nog zoeken met de afstemming tussen de spelverdeler en aanvallers. Uiteindelijk zijn er vijf volle sets gespeeld, met een 2-3 winst voor Dynamo 2 als gevolg.

Oefenwedstrijd 2: thuis tegen Volley Tilburg: De tweede oefenwedstrijd was tegen Volley Tilburg. Deze wedstrijd hadden wij maar 8 man ter beschikking, een paar jongens hadden een weekje vakantie genomen. De eerste set begon Tilburg furieus, hier hadden wij geen antwoord op en zo wonnen de mannen uit Tilburg de eerste set vrij makkelijk. De tweede set leek het tegenovergestelde, wij startten erg goed via 9-4 werd het 13-9. Na een blessure van de middenman werd het 15-15 en toen was het stuivertje wisselen tot het einde van de set. Reflex won de set uiteindelijk met 27-25. Set 3 en 4 waren spannend, set 3 werd gewonnen door Tilburg en set 4 was voor Reflex. Tot slot werd er nog een vijfde set tot de 25 gespeeld. Deze set werd makkelijk gewonnen door Reflex en zo kon de eerste overwinning van de voorbereiding worden genoteerd!

Oefenwedstrijd 3: thuis tegen Sudosa-Desto:  Op de eerste zaterdag van september mochten wij aantreden tegen de mannen uit Assen. Een (oefen)wedstrijd tegen Sudosa is altijd lekker omdat Henk Gootjes hier nu de trainer is. Onze oude coach! Onze vakantiegangers waren weer teruggekeerd en dat betekent dat we met compleet team konden aantreden.

Qua scores was het een gekke wedstrijd. De wedstrijd werd begonnen door Jarno, Sandor, Niek, Thijs, Erik, Robin en Thomas, zodat de vakantiegangers nog even rustig aan konden doen en het spelletje weer even af konden kijken! De eerste set werd gewonnen door Reflex met 25-12 door o.a. een goede serviceserie van Sandor van Straten. De tweede set was weer een spannende set die nipt werd gewonnen door Sudosa, 22-25. De volgende sets werden allemaal gewonnen door Reflex. De derde en vijfde set werden dik gewonnen, de vierde was nog een spannende!

Oefenwedstrijd 4: uit bij Dynamo 2:  Na de eerste oefenwedstrijd tegen Dynamo 2, werd er besloten om op een donderdagavond een potje in Apeldoorn te spelen. Na een korte warming-up begonnen we goed en fel aan de wedstrijd. In het begin van de eerste set was er een goede service-serie van Niels van Beek waardoor er een voorsprong van ongeveer 4 punten op het telbord verscheen. Deze voorsprong werd behouden tot het eind van de set.

In de tweede set ging het volleyballen erg vanzelf, mede door een goede service serie van Wessel van Lunzen kwamen we halverwege de tweede set op een riante voorsprong en werd deze set ruim gewonnen. De derde set werd ook met goed spel binnengehaald, maar over de laatste twee sets hoef ik niet veel te schrijven. Deze waren van matig niveau, met veel eigen fouten aan onze kant. Deze sets werden terecht gewonnen door Dynamo. Kortom, drie sets goed, twee sets matig.

Oefenwedstrijd 5, VoCASA thuis, in Dronten:  De laatste oefenwedstrijd speelden we tegen VoCASA, maar wel in Dronten. Libero ’99 is de club waar Robin van Capelle zijn eerste volleystapjes heeft gezet en daardoor komen wij daar af en toe in de voorbereiding een wedstrijd spelen. Helaas hebben we het publiek niet echt weten te verwennen. Aan onze kant waren wat blessures, terwijl VoCASA met 14 man naar Dronten was gekomen. Het was een wedstrijd die maar niet echt leek te ontbranden, mede door een hoge foutenlast van beide teams. Uiteindelijk werd deze wedstrijd gewonnen door VoCASA met een stand van 3-2.

Aankomende zaterdag, thuis tegen PDK Huizen!   Dan mogen we aankomende zaterdag voor de eerste competitiewedstrijd! Thuis tegen PDK-Huizen.  Vorig seizoen begonnen we ook tegen de mannen uit Huizen, toen werd er gewonnen. Dit gaat komende zaterdag vast en zeker weer lukken! U/jij bent van harte uitgenodigd voor deze wedstrijd a.s. zaterdag om 17.00 in de Reflexhal!

gh @ VoV, verslagen door Thomas Botter, Zalsman Reflex Heren 1.