Vizier op volleybal

 

Bekhuis/ Piersma en Sengers/ Boehlé naar halve finale in Sveti Vlas

VoV, 08-06-2024. 19:00 uur Bij het CEV Future toernooi in Bulgarije speelden Luini/ Schonewille vanmorgen eerst in de verliezersronde van hun poule om in het toernooi te blijven. Met een 2-0 overwinning op een Tsjechisch duo via de setstanden 18-21 en 16-21 slaagden ze daarin met lof.

Groenewold/ van der Loo stonden voor dezelfde opgave, namelijk om via winst in de verliezersronde van hun poule in het toernooi te blijven. Ook zij slaagden daarin via de mooie setwinsten 17-21 en 16-21 tegen een Bulgaars duo.

Beide teams gingen door naar de Round of 12, waarvoor Bröring/ van Driel zich gisteren al had geplaatst.

Bröring/ van Driel rekenden in die KO-ronde in twee sets af met het Australische duo Phillips/ Alchin. Setstanden 14-21 en 13-21 en daarmee gingen ze door naar de kwartfinale. Tegenstander daarin waren Coakley/ Sweat.

Luini/ Sonneville hadden in de ‘Round of 12’ een Tsjechisch duo als tegenstander. Een zege in de eerste set (18-21) werd gevolgd door een hele dikke nederlaag in de tweede (21-9) waardoor de derde set de beslissing moest brengen. Daarin trok het Tsjechische duo met 16-14 aan het langste eind, hetgeen einde toernooi voor Luini/ Sonneville betekende.

Zij sluiten het toernooi af op een negende plaats af.

Kwartfinales bij de dames:

Bekhuis/ Piersma, die via poulewinst naar deze ronde waren gegaan, speelden tegen het Belgische duo Piret/ Bex. Dat bleek geen te hoge hindernis te zijn en met 21-12 en 21-13 pakte het BTN-duo het ticket voor de halve finale.

Zoals gezegd waren Coakley/ Sweat de tegenstanders van Bröring/ van Driel. Het NL-duo kon het tegen de Amerikaanse dames niet bolwerken en verloor de eerste set heel nipt in de verlenging met 22-24, In de tweede kwamen ze met 17-21 ook net tekort.

Bröring/ van Driel sloten het toernooi als vijfde af.

In de halve finale morgen spelen Bekhuis/ Piersma tegen Coakley/ Sweat.

Bij de mannen speelde het duo Groenewold/ van der Loo in de ‘Round of 12’ tegen het duo Bialokoz/ Batrane. Met 15-21 en 18-21 bleven ze twee keer aan de winnende kant van de score en plaatsten zich daarmee voor de kwartfinale.

Kwartfinales bij de mannen:

Groenewold/ van der Loo hadden Smith/ Webber als tegenstanders en die waren net een maatje te groot. Met 15-21 en 17-21 kwam er een eind aan het toernooi voor Groenewold/ van der Loo.

Zij sloten het toernooi als vijfde af.

Sengers/ Boehlé, die via de eerste plaats in de poule rechtstreeks naar de kwartfinale waren gegaan, speelden tegen Howat/ Takken. Het werd een driesetter, waarin de Nederlanders in de eerste set nipt met 21-19 wonnen, maar in de tweede set met 17-21 na 6-13 en 10-15 onderuitgingen. In de beslissende derde set herpakten Sengers/ Boehlé zich en wonnen met een ruime marge van 9 punten met 15-6.

In de halve finale spelen ze morgen tegen Smith/ Webber.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto’s.