Vizier op volleybal

 

Bekhuis/ Piersma gaan in Sveti Vlas voor goud

VoV, 09-06-2024. 9:03 uur. Voor Wies Bakhuis en Brecht Piersma begon de dag, overigens net als voor Vizier op Volleybal, al vroeg. Dit dames duo was in Sveti Vlas in Bulgarije bij het CEV Future toernooi doorgedrongen tot de halve finale na drie duels waarin geen setje werd verloren. Hun tegenstanders Kennedy Coakley/ Brooke Sweat uit de USA hadden hetzelfde trackrecord, waarin o.a. Luini/ Sonneville en Bröring/ van Driel in die serie werden verslagen.

De wedstrijd stond bol van de aces en de foutserves. De eerste set ging met 21-17 naar Bekhuis/ Piersma via onder andere zes aces van het Nederlandse duo.

Bij de 7-3 stand had Brecht Piersma al vier aces achter haar naam, bij de 10-5 waren dat er al vijf. De technische time out ging in bij 13-8, het Amerikaanse duo kwam nog terug tot 16-14, maar een ‘tikje breed’ van Wies Bekhuis en een paar gratis punten brachten de tussenstand op 19-14. Met o.a. een ace en een blokpunt van Coakley kwam USA terug naar 19-17, na de side out voor 20-17 volgde de zesde Nederlandse ace voor de setzege.

In set twee kwam Amerika beter uit de startblokken (1-4), waarop het BTN-duo de time out in ging. Opnieuw waren er in deze set vele aces (4 voor Nederland, 4 voor de USA) en vele foutserves (3 voor de USA en 4 voor Nederland).

Met een Nederlands ace werd het 6-6, Wies Bekhuis serveerde een direct punt voor de 8-6 tissenstand. Bij 11-10 werd er verplicht gerust. Na die pauze bleven de teams elkaar tot 21-21 op de side out in evenwicht houden. Brecht Piersma zette Oranje op matchpoint, met een ace maakte Nederland het in stijl af.

En daarmee was het ticket voor de finale voor hen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV.