Belangrijke punten na baggerstart Volley Tilburg D1

VoV, 28-11-2022. 6:32 uur. Ze noemden het zelf een baggerstart, de speelsters van Volley Tilburg Dames 1. Maar in de Yvonne van Gennip Sporthal in Haarlem ging dat niet ten koste van drie hele belangrijke punten. Spaarnestad werd met 1-3 verslagen.

In de eerste set leken de Brabantsen na de anderhalf durende heenreis, en de half uur vertraging omdat andere wedstrijden in de hal uitliepen, nog niet wakker. De thuisploeg speelde slimmer, kwam als snel op voorsprong en stond die niet meer af: 25-19. “Dit was denk ik de slechtste set die we dit seizoen hebben gespeeld”, zei coach Dennis Gelissen achteraf.

Ook in de tweede set ging het nog niet van een leien dakje. Een 3-8 voorsprong werd weggegeven. Tien punten maakte Spaarnestad op rij: 13-8. Maar op karakter en met een tomeloze inzet werd de tweede set binnen geharkt: 20-25. Daarmee leek het verzet van de Hollanders gebroken.

Set drie ging zelfs met 15-25 naar Tilburg en in de vierde set kwam de winst geen enkel moment in gevaar: 20-25.

“De grootste winst zit hem in het feit dat we zijn blijven knokken. Het was allemaal niet even mooi, maar dat is niet belangrijk. Het gaat in deze fase van de competitie om de punten. En die hebben we gepakt”, aldus Gelissen.

“Ik hoop dat we dit gevoel mee kunnen nemen naar de volgende wedstrijden. We hadden slechte periodes, maar wisten daar steeds weer bovenop te komen.” Gelissen roemde in dat opzicht speciaal de rol van paser-loper Serena van der Made. “Die meid neemt met haar energie het hele team op sleeptouw. Daar kan menigeen een voorbeeld aan nemen.”

De drie punten die mee in de pocket naar Tilburg gingen zijn voor de equipe van coach Dennis Gelissen belangrijk. Tilburg steeg van de negende naar de zevende plek en nam daarmee wat meer afstand van de degradatiezone. Maar veilig is de ploeg allerminst. De verschillen in de Topdivisie B zijn klein. Het verschil met plek 11 is slechts vier punten. Armixtos, achtste, heeft met evenveel wedstrijden als Tilburg eveneens 10 punten en plek 9 staat VCN met een wedstrijd minder slechts 1 punt minder.

VCN is op zaterdag 10 december de volgende tegenstander. In Tilburg kan dan tegen de ploeg uit Capelle aan den IJssel, die vorig jaar nog in de eredivisie speelde, een belangrijke slag geslagen worden.

gh  @ VoV, verslag via PR Volley Tilburg D1. Foto Jan van den Noort.