Belangrijke punten voor Sudosa-Desto D1

VoV, 03-02-2020. 5:39 uur. Zaterdag 1 februari stond onze eerste uitwedstrijd van het nieuwe jaar op het programma. De wedstrijd vond plaats in onze mooie, chaotische hoofdstad Amsterdam. Onze prachtige busjes pasten helaas niet in de parkeergarage, maar uiteindelijk vonden we toch een plekje en na wat omlopen kwamen we uit bij de sporthal. Voor ons werd nog een wedstrijd gespeeld, waarbij Lisa Boer constateerde dat Ferry Doedens (!) op de tribune zat om zijn vriend aan te moedigen. Dit was uiteraard enorm bijzonder.

Na deze wedstrijd mochten wij het veld betreden om flink aan de bak te gaan. Het zou een belangrijke wedstrijd worden, want wie vandaag punten zou pakken zou uit de gevarenzone blijven. We moesten dus alles geven om 3 mooie punten mee naar huis te nemen. Met maar liefst één supporter, Titia Noija, begonnen we aan de wedstrijd.

De eerste set begonnen we met Manon, Lisa, Cindy, Anike, Rianne, Danique en Beau. We speelden de hele set super clean en maakten goede series met onze serve. We pakten gelijk de side-out terug en ook blokkerend stonden we als een huis. We konden de set netjes uitspelen met een 16-25 overwinning.

Voor de tweede set was het belangrijk om door te zetten wat wij in de eerste set hadden gedaan; goede serve wegleggen, netjes blokkeren en gelijk die side-out pakken. Er werd gespeeld met dezelfde mensen als in de eerste set en opnieuw bleven we ons eigen spelletje spelen. De set werd gewonnen met 19-25.

Deze 2-0 voorsprong zorgde voor goed vertrouwen, het eerste punt was inmiddels al binnen. Toch kwam dit ons bekend voor. Thuis tegen Pharmafilter US Amsterdam begonnen we ook met een 2-0 voorsprong waarna we er toch een vijfsetter van maakten. Dat was vandaag niet de bedoeling.

De set werd begonnen met een ace van de tegenstander die via het plafond werd geserveerd. Gelukkig kon er op dat moment om gelachen worden, want het vertrouwen was er wel. Ook deze set zou van ons zijn. Los van het feit dat het deze set iets moeizamer verliep dat de eerste 2 sets bleven wij met z’n allen vechten. Er zaten een aantal mooie rally’s in en belangrijke punten werden goed afgemaakt. Bij 21-24 kwamen wij op matchpoint en deze werd gelijk afgemaakt met een flink kill -block van Manon en Lisa. De wedstrijd was gewonnen!!

Met een goed en clean gespeelde wedstrijd hebben we er weer drie punten bij! Bij het verlaten van Amsterdam vond Nienke (topper van Dames 2) het nog een goed idee om de nooduitgang open te doen waarbij we na het afgaan van het alarm naar buiten vlogen om heel snel in de busjes te springen terug naar huis.

We blijven staan op de negende plek, maar we komen steeds dichterbij de plekken 7 en 8… Voor nu genieten we van deze overwinning. Voor volgende week maken we onze borst nat om te gaan stunten tegen VCN, de nummer 2 van onze competitie. We hebben er zin in!

gh @ VoV, verslag en foto van/via  Suzanne Benninga, Koffievoordeel.nl Sudosa-Desto D1.